Πέντε λάθη που έκανα στη διακόσμηση του βρεφικού δωματίου

Μόλις ήρθε το μωρό, κατάλαβα ότι το βρεφικό δωμάτιο δεν είναι απλώς ένας χώρος για να κοιμηθεί.

Μία Μαμά
Πέντε λάθη που έκανα στη διακόσμηση του βρεφικού δωματίου

Οι μήνες πριν τον ερχομό του μωρού είναι γεμάτη ανυπομονησία, προγραμματισμό και προετοιμασία. Από την επιλογή του ονόματος μέχρι τα διαδικαστικά για τον τοκετό, είναι τόσες οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν! Και να μην ξεχνάμε και την προετοιμασία του βρεφικού δωματίου.

Το Instagram και το Pinterest είναι γεμάτα όμορφες ιδέες που όλοι οι διάσημοι ακολουθούν κατά γράμμα. Είναι λογικό να θέλεις κι εσύ το καλύτερο για το παιδί, σε ό,τι αφορά όμως τη διακόσμηση του βρεφικού δωματίου, είναι πολύ πιθανό να ξεφύγεις και να το παρακάνεις.

Εγώ ομολογώ ότι το παράκανα λίγο. Και μάλιστα επαναλαμβανόμενα. Παρακάτω, μοιράζομαι μαζί σας μερικά από τα λάθη που καλό είναι εσείς να αποφύγετε.

Full extra ανακαίνιση

Ο σύζυγός μου επέμενε να αλλάξουμε το πάτωμα του παιδικού δωματίου. Το σπίτι μας είναι 60 ετών και είχε ξύλινο πάτωμα και καταλάβαινα απόλυτα τον συλλογισμό του: όταν το μωρό μπουσουλήσει δεν θα πρέπει να το κάνει σε ένα καθαρό και καινούριο πάτωμα; Τώρα, το δωμάτιο της κόρης μου έχει το πιο ωραίο πάτωμα σε όλο το σπίτι. Δυστυχώς, όμως αυτό κάνει τα πατώματα στα άλλα δωμάτια να δείχνουν ακόμα πιο ταλαιπωρημένα και βρώμικα, όσο και αν τα καθαρίζω. Και φυσικά, η κόρη μου δεν μπουσουλάει μόνο στο δωμάτιο της, αλλά σε όλο το σπίτι.

Τόσο ιδιαίτερο που έγινε απρόσιτο

Ολοκληρώσαμε τη διακόσμηση του βρεφικού δωμάτιου με ένα ράφι που είχε φτιάξει ο παππού μου όταν ήμουν παιδί και πάνω βάλαμε παλιά παιδικά βιβλία του συζύγου μου. Όλα ήταν καθαρά και σχεδόν τα πάντα ολοκαίνουρια. Μόνο κόκκινο σχοινί που δεν βάλαμε στην είσοδο, στην πόρτα. Τόσο ιδιαίτερη ήταν αυτή η φωλιά που φτιάξαμε για το μωρό μας. Σύντομα συνειδητοποίησα ότι το βρεφικό δωμάτιο πρέπει να είναι χρηστικό. Εκεί βάζω τα ασιδέρωτα ρούχα και πάντα επικρατεί ένας μικρός χαμός. Δεν είναι απλά ο χώρος που κοιμάται το μωρό, είναι ένα δωμάτιο που κι εσείς κάνεις πολλά πράγματα μέσα στην ημέρα.

Αφιέρωσα πολύ χρόνο στις αγορές

Η αϋπνία της εγκυμοσύνης σε συνδυασμό με την ανάγκη να προσφέρω το καλύτερο στο παιδί ου είχε σαν αποτέλεσμα επί ώρες να κάθομαι και να ψάχνω τα κατάλληλα έπιπλα και διακοσμητικά για το βρεφικό δωμάτιο. Είχα βάλει ως σελιδοδείκτες στον υπολογιστή μου τόσες πολλές ιστοσελίδες, που στο τέλος έκανα ξεχωριστό φάκελο. Και μετά έβαλα και άλλους φακέλους μέσα στον φάκελο αυτό. Στο τέλος πάντα καταλήγεις στο τρίπτυχο: πρακτικό, όμορφο, οικονομικό. Διαλέξτε έστω δύο από αυτά. Εγώ προτίμησα το πρακτικό και το οικονομικό.

Πανικός για το χρώμα στους τοίχους

Διάλεξα ένα μπλε για όλους τους τοίχους. Όταν βάψαμε το δωμάτιο, άλλαξα γνώμη και συνειδητοποίησα ότι τελικά αυτό το χρώμα μπορεί να μην μου αρέσει και καθόλου. Ίσως να ήταν και απαίσιο. Και αν το χρώμα του βρεφικού δωματίου δεν ήταν καλό, ήταν για μένα τότε προφανώς το λάθος ξεκίνημα για το ταξίδι της μητρότητας. Το ξαναέβαψα.

Εάν συμβεί κάτι αντίστοιχο και σε εσάς, δεν χρειάζεται απαραίτητα να μπείτε στη διαδικασία να το ξαναβάψετε. Πρώτα από όλα δοκιμάστε να αλλάξετε τις λάμπες σας. Επιλέξτε έναν πιο θερμό φωτισμό σε σχέση με έναν πιο ψυχρό και θα εκπλαγείτε από το πόσο αυτό αλλάζει τον χώρο. Επίσης, μπορείτε να βάλετε κάποιο ύφασμα στο χρώμα που προτιμάτε. Και το πιο σημαντικό; Να θυμάστε ότι είναι απλώς ένα χρώμα στον τοίχο. Δεν αλλάζει και τόσα πολλά στον σχεδιασμό. Επιπλέον, μόλις γεννηθεί το μωρό, ούτε που θα σας νοιάζει πια.

Στην δική μου περίπτωση, στο τέλος, μόλις μπήκαν και τα έπιπλα το μπλε χρώμα ήταν πολύ καλύτερο.

Το λάθος φωτιστικό

Το δικό μας ήταν ένα επιτραπέζιο, πορσελάνινο φωτιστικό σε σχήμα κουκουβάγιας. Το είχα φανταστεί να βγάζει ένα ζεστό φως την ώρα που θα θηλάζω το μωρό μου στο σκοτάδι. Καθώς πλήρωνα για αυτό, η πωλήτρια μου είπε ότι καίει πολύ εάν μείνει για ώρα αναμμένο και ότι ήταν επικίνδυνο. Το πήραμε βέβαια, αλλά το βάλαμε σε μία γωνία στο καθιστικό. Στο βρεφικό δωμάτιο προτίμησα τελικά να βάλουμε ένα dimmer στο φωτιστικό οροφής και με αυτό να χαμηλώνω ή να ανεβάζω την ένταση του φωτός.

Πηγή: todaysparent.com (ελεύθερη μετάφραση)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved