Τα ασπρόμαυρα πορτρέτα των νεογέννητων (εικόνες)

  • Τι να προσέξετε στη φωτογράφιση του νεογέννητου; 
  • Υπέροχα πορτρέτα μωρών από τη φωτογράφο Jen Roberts
Τα ασπρόμαυρα πορτρέτα των νεογέννητων (εικόνες)
Instagram / jenrobertsphotographer

Η φωτογράφιση νεογέννητων δεν είναι νέα μόδα, τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, βλέπουμε ολοένα και περισσότερες φωτογραφίες νεογέννητων στα κοινωνικά μέσα.

Για τη φωτογράφηση νεογέννητων οι experts δίνουν τις εξής συμβουλές στους γονείς:

  • Κλείστε το ραντεβού σας για τη φωτογράφιση πολύ νωρίτερα - Οι περισσότεροι φωτογράφοι δέχονται να φωτογραφίσουν τα νεογέννητα μέχρι και 14 μέρες μετά τη γέννησή τους, μη αμελήσετε λοιπόν να κλείσετε το ραντεβού σας.
  • Κρατήστε το μωρό ξύπνιο πριν τη φωτογράφιση - Η φωτογράφιση νεογέννητων είθισται να γίνεται ενώ τα μωρά κοιμούνται. Για να το πετύχετε αυτό κρατήστε το μωρό ξύπνιο πριν το ραντεβού σας, ώστε να κοιμηθεί στη συνέχεια.
  • Βγάλτε τα ρούχα του μωρού από πριν - Περίπου μισή ώρα πριν τη φωτογράφιση, βγάλτε τα ρούχα του μωρού και αλλάξτε του πάνα του. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι φωτογράφοι προτιμούν να φωτογραφίζουν τα μωρά χωρίς ρούχα, αυτό θα σας γλιτώσει χρόνο και επιπλέον εάν το μωρό κοιμηθεί στο ενδιάμεσο, δεν θα χρειάζεται να το ξυπνήσετε πριν έρθει ώρα να φωτογραφηθεί. Σημαντικό βέβαια είναι να φροντίσετε ότι το παιδί δεν θα κρυώνει, μπορείτε λοιπόν να το τυλίξετε με μία κουβερτούλα ή ένα σεντόνι.
  • Συνεννοηθείτε με το φωτογράφο εάν θα χρειαστεί να φέρετε κι εσείς κάποια πράγματα - Τα περισσότερα props τα φέρνει ο φωτογράφος, ωστόσο καλό είναι πριν τη φωτογράφιση να συνεννοηθείτε μεταξύ σας για τυχόν άλλη ανάγκη που προκύψει.
  • Προετοιμαστεί για μερικές λήψεις κι εσείς - Δεν αποκλείεται ο φωτογράφος να σας ζητήσετε να συμμετέχετε σε μερικές λήψεις. Καλού κακού αποφύγετε να φορέσετε έντονα χρώματα και αντιθέτως, προτιμήστε τα ανοιχτά χρώματα σε γήινους τόνους.

Τα πορτρέτα νεογέννητων της φωτογράφου Jen

Η Jen Roberts είναι φωτογράφος, μαία και μητέρα τεσσάρων παιδιών. Η εμπειρία της στης αίθουσες τοκετού αλλά και ως μητέρα, την έχει βοηθήσει στο να ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει και να βγάζει τα μωρά πανέμορφες φωτογραφίες.

Εμείς ξεχωρίσαμε μερικές από αυτές που έχει δημοσιεύσει στο προγφίλ της στο Instagram και μπορείτε να τις δείτε gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved