Αυτή η μπέμπα ξεκαρδίζεται στα γέλια με τον αδελφό της - Τι σκαρφίστηκε ο μικρός

  • Διασκεδάζει τόσο πολύ με τον αδελφό της
  • Πώς δημιουργείται ο αδελφικός δεσμός;

 

Αυτή η μπέμπα ξεκαρδίζεται στα γέλια με τον αδελφό της - Τι σκαρφίστηκε ο μικρός

Τα μωρά έχουν μεγάλη λατρεία στα μεγαλύτερα αδέλφια τους. Αποζητούν την προσοχή τους και βρίσκουν καθετί που κάνουν, συναρπαστικό.

Μπορεί να είναι ένας ήχος, μια απλή κίνηση, μια γκριμάτσα. 'Ολα αυτά είναι αρκετά για να κάνουν ένα μωρό να ενθουσιαστεί.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με την φοβερή μπέμπα στο βίντεο που θα δείτε. Είναι στην περπατούρα, φορώντας ένα πολύχρωμο φορμάκι και μια μονόχρωμη κορδέλα στη μαλλιά και πραγματικά έχει ξεκαρδιστεί στα γέλια με τον αδελφό της. Οχι, δεν κάνει κάτι φοβερό και τρομερό, επαναλαμβάνει δυνατά τη λέξη «peekaboo», ανοιγοκλείνοντας τα χέρια του. Και κάθε φορά που το λέει, η μπεμπούλα γελά με την ψυχή της.

Στο βίντεο αναφέρεται ότι μικρή παίζει με τα αδέλφια της ( ο δεύτερος δεν διακρίνεται) και δείχνει τόσο μα τόσο ευτυχισμένη.



Πώς δημιουργείται ο αδελφικός δεσμός;

Πρώτο βήμα είναι να δώσετε τη δυνατότητα στα δυο αδέλφια να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους και να αλληλοεπιδράσουν στην καθημερινότητα, γεγονός που θα τα φέρει πιο κοντά.

Το δεύτερο βήμα, είναι το μεγαλύτερο παιδί να εμπλέκεται στη φροντίδα του μωρού και να παίζει μαζί του χωρίς όλη την ώρα να του λέτε «πρόσεχε, θα χτυπήσεις το μωρό», « μη φωνάζεις, θα ξυπνήσεις το μωρό», κ.ο.κ.

Οι αντιπαλότητες και η αντιζηλία ανάμεσα στο μωρό και τα άλλα αδέλφια είναι ένα αναπόφευκτο γεγονός. Παράλληλα όμως αναπτύσσεται και η διαδικασία μέσα από την οποία τα αδέλφια μαθαίνουν να αλληλοϋποστηρίζονται και να φροντίζουν το ένα το άλλο. Τα παιδιά χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν στη νέα οικογενειακή πραγματικότητα και οι γονείς, από τη μεριά τους, πρέπει να είναι εξίσου δίκαιοι και στοργικοί απέναντί τους, αναγνωρίζοντας τις εξατομικευμένες ανάγκες (συναισθηματικές, επικοινωνιακές, υλικές) του κάθε παιδιού ξεχωριστά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved