Μήπως το μωρό σας είναι κακομαθημένο;

Πιθανόν να αναρωτηθείτε, μα πώς είναι δυνατόν ένα μωρό να είναι κακομαθημένο;

Μήπως το μωρό σας είναι κακομαθημένο;

Προφανώς και δεν αναφερόμαστε στους πρώτους μήνες της ζωής του, όπου το νεογέννητο έχει ανάγκη την αγάπη, τη φροντίδα και τις αγκαλιές σας.

Από την ηλικία των 7-8 μηνών και πάνω το μωρό αρχίζει να αντιλαμβάνεται αρκετά πράγματα και αρχίζει σιγά σιγά να χρησιμοποιεί το κλάμα και τη γκρίνια για να περάσει το …δικό του. Προσοχή, δεν μιλάμε για τις περιπτώσεις που το μωρό κλαίει για να μας δείξει ότι πονάει, νυστάζει ή ότι πονά αλλά για όλες εκείνες τις φορές που γκρινιάζει και ω του θαύματος σταματά μόλις ικανοποιήσουμε την επιθυμία του.

Ένα από τα πιο ενδεικτικά σημάδια της συμπεριφοράς ενός κακομαθημένου παιδιού, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του, είναι τα επαναλαμβανόμενα ξεσπάσματα οργής και θυμού, μέσα και έξω από το σπίτι.

Προφανώς και πάλι πρόκειται για μία συμπεριφορά όπου ο γονιός δεν έχει οριοθετήσει το παιδί του και κάνει ότι αυτό θέλει, κάνει "το δικό του" για να έχει την ησυχία του τις περισσότερες φορές...

Ως γονιός πρέπει να κάνετε ό, τι περνάει από το χέρι σας για να φροντίσετε να μη μεγαλώσει χωρίς όρια το παιδί σας. Οσο δύσκολο κι αν σας είναι, πρέπει να προσπαθήσετε πολύ και να καταφέρετε το μωρό σας να σας κοιτάξει και να σας ακούσει.

Ας έχουμε λοιπόν στο μυαλό μας πως τα περισσότερα από τα παραπάνω που δείχνουν ένα κακομαθημένο παιδί, στην ουσία φωτογραφίζουν έναν αδύναμο γονιό που είτε δεν μπορεί να θέσει τα όριά του, είτε θέλει να έχει την ...ησυχία του, είτε ακόμα χειρότερα είναι υπερπροστατευτικός ή και αδιάφορος ακόμα.

Το κακομαθημένο παιδί δεν ευθύνεται για το πώς συμπεριφέρεται, καθώς ο γονιός του είναι εκείνος που το "μαθαίνει" να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο!

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved