Πώς να ηρεμήσετε το μωρό όταν είναι ανήσυχο

Πολύ συχνά το μωρό κλαίει, έχει ένταση και εσείς δεν ξέρετε τι να κάνετε για να το ηρεμήσετε.

Πώς να ηρεμήσετε το μωρό όταν είναι ανήσυχο

Συνήθως τα μωρά μέσω του κλάματος προσπαθούν να εκφράσουν όσα δεν μπορούν με λόγια. Είναι ο δικός τους τρόπος για να πουν αν πεινάνε, αν νυστάζουν, αν έχουν κάνει κακά, αν έχουν κουραστεί, αν ζεσταίνονται, αν κρυώνουν. Άλλες πάλι φορές μπορεί να μην συμβαίνουν τίποτα απ’ όλα αυτά και θα πρέπει να βρείτε μόνες σας τους λόγους.

Αν λοιπόν το μωρό σας κλαίει, είναι ανήσυχο και δεν γνωρίζετε το λόγο δοκιμάστε τα ακόλουθα:

Αγκαλιά

Κρατήστε το αγκαλιά ή βάλτε το στο ριλάξ και αρχίστε να του μιλάτε, να του τραγουδάτε, να το χορεύετε απαλά.

Κίνηση

Πηγαίνετέ το μια βόλτα με το αυτοκίνητο ή με το καρότσι , ακουμπήστε το σε ένα κουνιστό καθισματάκι ή καθίστε σε μια κουνιστή καρέκλα και ξαπλώστε το στο γόνατό σας. Μην το παρακάνετε, όμως, καθώς το πολύ κούνημα θα κάνει το μωρό να κλαίει και να νοιώθει χειρότερα.

Θόρυβος

Η μουσική ή οι μηχανικοί θόρυβοι, όπως της ηλεκτρικής σκούπας ή του πλυντηρίου μπορεί να ηρεμήσουν μερικά μωρά με τον ίδιο τρόπο που το επιτυγχάνει ένα μουσικό παιχνίδι.

Μπάνιο

Αν το μωρό δείχνει να το απολαμβάνει, κάντε του ένα ζεστό μπάνιο.

Σκέπασμα

Τυλίξτε απαλά το μωρό σας με μία απαλή βαμβακερή κουβερτούλα. Φροντίστε όμως να σφίγγει το σώμα του και αφήστε τα χέρια του ελεύθερα , αν το θέλει. Να ελέγχετε συχνά τον αυχένα του μωρού για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ ζεστός.

Μαλάξεις

Ξαπλώστε το μπρούμητα πάνω στο γόνατό σας και τρίψτε απαλά την πλάτη και τα πόδια. Για να μάθετε περισσότερες τεχνικές χαλάρωσης απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

Πιπίλα

Αν στο μωρό σας αρέσει το πιπίλισμα, μια πιπίλα θα το ηρεμήσει. Μάθετε από το γιατρό ποιο είδος πιπίλας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να την πλένετε πάντα πριν από κάθε χρήση.

Διαβάστε επίσης

Κλάμα μωρού: Δέκα λόγοι που κλαίει ένα βρέφος
Το μωρό κλαίει ακολουθώντας συγκεκριμένο μοτίβο;
Οι γονείς που έχουν μουσική παιδεία αποκωδικοποιούν καλύτερα το κλάμα του μωρού τους
Κλάμα μωρού: 6 λόγοι που κλαίει ένα μωρό

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved