Κλάμα μωρού: 6 λόγοι που κλαίει ένα μωρό

Το κλάμα για το νεογέννητο είναι ένας τρόπος επικοινωνίας όταν θέλει κάτι . Αυτός είναι και ο λόγος που κλαίει. Για να κλαίει... σίγουρα κάτι θέλει να σας πει. Τι όμως;

Κλάμα μωρού: 6 λόγοι που κλαίει ένα μωρό

Πριν σας πιάνει πανικός και αρχίσουν να περνούν διάφορα από το μυαλό σας, καταλάβετε αν κλαίει για έναν από τους παρακάτω 6 λόγους:

Πεινάει

Η πείνα είναι ο προφανής λόγος και είναι ο πιο εύκολος να επιλυθεί. Αν το μωρό σας πεινάει, μπορείτε να το θηλάσετε κάνοντάς το να ησυχάσει.

Πονάει

Ο σωματικός πόνος, μπορεί να κάνει ένα νεογέννητο να κλάψει και μάλιστα από τις πρώτες ώρες τις ζωής του. Όταν πονάει, το κλάμα συνήθως έχει μια ιδιαίτερη ένταση και ρυθμό, πολύ διαφορετικό από εκείνο του κλάματος εξαιτίας της πείνας ή του φόβου. Συχνά θα είναι δύσκολο να καταλάβετε για τι πρόκειται, αλλά εάν πρόκειται για πόνο θα εκδηλωθεί αυθόρμητα.

Ακούει θορύβους

Κάποια έντονα και απρόβλεπτα ερεθίσματα όπως για παράδειγμα ο χτύπος της πόρτας, το δυνατό φως, το τηλέφωνο ακόμη και η ηλεκτρική σκούπα, μπορούν να προκαλέσουν κλάματα. Αυτά τα κλάματα συνήθως δεν διαρκούν πολύ.

Ενόχληση

Κάτι μπορεί να ενοχλεί το μωρό σας. Αυτή η ενόχληση μπορεί να το κάνει να κλάψει.

Το κρύο και ο αέρας

Το κρύο και ο αέρας μπορούν να κάνουν ένα μωρό να κλάψει ακόμη και αν δεν είναι σε επίπεδα απόλυτα επικίνδυνα για την ηλικία του.

Ντύσιμο

Κάποια μωράκια δυσανασχετούν με τη διαδικασία του ντυσίματος και του ξεντυσίματος. Σε αυτή την περίπτωση τα μωρά δεν κρυώνουν απλώς νιώθουν απροστάτευτα. Το νεογέννητο νιώθει άνετα όταν είναι ντυμένο και νιώθει ζεστασιά και θαλπωρή.

Αγκαλιά

Τέλος, τα μωράκια θέλουν την αγκαλιά της μανούλας. Πολλά κλαίνε, επειδή θέλουν να τα κρατάει η μαμά ή και ο μπαμπάς στην αγκαλιά, κάτι που είναι ένα φυσιολογικό πράγμα. Παρακάντε το με τις αγκαλιές. Το μωρό σας δεν θα κακομάθει ούτε θα συνηθίσει. Κάθε άλλο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved