Πέντε πράγματα που κάθε νήπιο χρειάζεται από τη μαμά του

Το νήπιο αποζητά την αγάπη και την προσοχή της μαμάς του για να νιώσει ασφάλεια.

Πέντε πράγματα που κάθε νήπιο χρειάζεται από τη μαμά του
Bigstock

Το παιδί ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξής του έχει διαφορετικές ανάγκες. Τα νήπια για παράδειγμα, καλούνται να διαχειριστούν συναισθηματικές και σωματικές αλλαγές που δεν είναι ακόμα σε θέση να διαχειριστούν.

Γι΄αυτό και αντλούν ασφάλεια και σιγουριά από τη δική σας παρουσία.

Τι χρειάζονται τα νήπια από τη μαμά τους

nipio-blepei-thleorasi.jpg

Στήριξη

Μερικές φορές τα νήπια χρειάζονται τη μητέρα τους για να τους λέει ότι όλα είναι εντάξει. Αφήστε τα λοιπόν να κινηθούν με τον δικό τους ρυθμό, δώστε την ευκαιρία να σας δείξουν το αγαπημένο τους παιχνίδι για 50ή φορά και να αισθανθούν ότι έχουν την προσοχή και την στήριξή σας.

Αγάπη

Ως μαμά φροντίζετε καθημερινά για τα πάντα: καθαρίζετε, μαγειρεύετε, δουλεύετε, τρέχετε σε δραστηριότητες, κάνετε μπάνιο στο παιδί, και την επομένη τα κάνετε όλα από την αρχή. Αλλά εν μέσω όλης αυτής της ανιδιοτελούς προσφοράς, μπορεί να ξεχάσετε να πείτε στο νηπιάκι σας ότι το αγαπάτε άνευ όρων. Γι’αυτό και είναι πολύ σημαντικό να του εκφράζετε την αγάπη σας καθημερινά.

NIPIO-EFIALTES-4.jpg

Χρόνο

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δεθείτε με το παιδί σας από το περνάτε χρόνο μαζί. Ακόμα κι αν μέσα στην ημέρα δεν τα καταφέρνετε, προσπαθήστε να είστε δίπλα του την ώρα του ύπνου, διαβάζοντάς του μια ιστορία.

Πρότυπο

Σε αυτή την ηλικία, τα παιδιά λατρεύουν να αντιγράφουν ό,τι κάνουν οι γονείς τους, οπότε δίνοντας ένα καλό παράδειγμα – συμπεριφοράς, υγιεινής διατροφής και άσκησης , κ.ο.κ. - θα τα παρακινήσετε να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας. «Δεν χρειάζεται να είστε τέλειοι όλη την ώρα, αλλά αν τα παιδιά σας δουν να προσπαθείτε να τρέφεστε σωστά, να είστε σωματικά δραστήριοι, θα τους στείλετε το μήνυμα ότι η καλή υγεία είναι σημαντική για την οικογένειά σας », αναφέρει η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας.

Λάθη

Προφανώς και θέλετε να προστατέψετε το νήπιό σας με κάθε τρόπο αλλά ακόμα και σε αυτή την ηλικία μπορεί να μάθει από τα μικρά και αθώα λάθη του. Το σημαντικό είναι περάσετε στο παιδί το μήνυμα ότι λάθη κάνουν και οι μεγάλοι, μαθαίνουν από αυτά και προσπαθούν να τα αποφύγουν.

Πηγή: web.archive.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved