Τα νήπια χρειάζονται 3 ώρες άσκησης την ημέρα

Πόσο σημαντική είναι η σωματική άσκηση για τα παιδιά

Αν έχετε ένα νήπιο που του αρέσει να τρέχει από εδώ και από εκεί σας έχουμε καλά νέα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και κομμάτι της υγιούς ανάπτυξής τους.

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη που έχει το τρέξιμο για τους ενήλικες έτσι δεν είναι; Το τρέξιμο βελτιώνει την παραγωγικότητά τους και ενισχύει την ψυχική τους υγέια. Σε αυτό δεν διαφέρουν τα παιδιά.

Εν ολίγοις: το τρέξιμο βελτιώνει την ψυχική και σωματική υγεία, είναι διασκεδαστικό, βοηθά στον εύκολο βραδινό ύπνο, αναπτύσσει στο IQ και φυσικά είναι δωρεάν.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι ένα παιδί που πηγαίνει στο νηπιαγωγείο χρειάζεται τουλάχιστον 2-3 ώρες δραστηριότητα κάθε μέρα. Η άσκηση βοηθά την αυτοπεποίθηση των παιδιών, ενισχύει την αυτοεκτίμησή τους, τα βοηθά να ελέγχουν τα συναισθήματά τους (θυμό, νεύρα, άγχος) και φυσικά αποδίδουν καλύτερα στα μαθήματά τους.

Επίσης έχει παρατηρηθεί πως τα παιδιά που είναι αρκετά δραστήρια, είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν στην ενήλικη ζωή τους διαταραχές όπως κατάθλιψη.

Δεν τρέχει το παιδί σας μέσα στο σπίτι; Κανένα πρόβλημα! Δείτε μερικές ασκήσεις που θα το βοηθήσουν στο βίντεο παραπάνω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved