Καλοκαιρινές διακοπές: Ο αντίκτυπός τους στην ψυχολογία των παιδιών

Καλοκαιρινές διακοπές: Η αξία των στιγμών μαζί με τα παιδιά μας είναι ανεκτίμητη.

Καλοκαιρινές διακοπές: Ο αντίκτυπός τους στην ψυχολογία των παιδιών
Bigstock

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για τα παιδιά: χωρίς σχολείο και υποχρεώσεις περνούν λίγες εβδομάδες ανεμελιάς και ξεγνοιασιάς. Είναι η περίοδος που επιτέλους δεν έχουν πρωινό ξύπνημα, δεν ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα και κάνουν ό,τι θέλουν!

Τα παιδιά πρέπει να ζουν την ηλικία τους, να χαίρονται κάθε μέρα του καλοκαιριού με την ψυχή τους, να γελάνε δυνατά, και να ονειρεύονται!

Είτε ψάχνετε για ξενοδοχεία ή ένα ενοικιαζόμενο σπίτι για μια ασφαλή οικογενειακή απόδραση, το κόστος μπορεί να κάνει τη μαμά να αγανακτήσει. Και ενώ η τιμή είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε οικογενειακές διακοπές, η επιστήμη προτείνει να θεωρούμε αυτά τα ταξίδια —και τα οφέλη τους— ανεκτίμητα.

Το δώρο μιας εμπειρίας, όπως οι οικογενειακές διακοπές, αποδεικνύεται ότι είναι πιο ανεκτίμητο δώρο από οποιαδήποτε υλική κατοχή, σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Τορόντο.

«Ένα βιωματικό δώρο προκαλεί μια ισχυρή συναισθηματική ανταπόκριση όταν το καταναλώνει ο παραλήπτης. Αν θέλεις να δώσεις στο παιδί σου κάτι που θα το κάνει να νιώσει πιο κοντά σου, δώσε του μια εμπειρία».

Το να ζήσουμε μαζί μια αξέχαστη εμπειρία διακοπών δεν μας φέρνει απλώς πιο κοντά με τα παιδιά μας, αλλά κάνει και όλη την οικογένεια πιο ευτυχισμένη πολύ καιρό μετά το τέλος του ταξιδιού.

Τι έδειξε η έρευνα

Μια βρετανική έρευνα έδειξε ότι σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι η αγαπημένη τους παιδική ανάμνηση είναι οι οικογενειακές διακοπές και περισσότεροι από τους μισούς (55%) των ερωτηθέντων είπαν: «ότι αυτές οι στιγμές τους έχουν δώσει χαρούμενες αναμνήσεις που θα τους μείνουν για το υπόλοιπο της ζωή τους».

Το να βγείτε από το σπίτι και να κατευθυνθείτε σε μια διαφορετική τοποθεσία δεν είναι απλώς διασκεδαστικό για τα παιδιά, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να τα κάνει πιο έξυπνα.

Οι οικογενειακές διακοπές μπορούν επίσης να ενισχύσουν τον εγκέφαλο των παιδιών.

Με πληροφορίες από: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved