Μικρά μυστικά για αξέχαστες οικογενειακές διακοπές το καλοκαίρι

Διασκεδάστε και περάστε καλά με τα παιδιά σας στις καλοκαιρινές διακοπές. 

Μικρά μυστικά για αξέχαστες οικογενειακές διακοπές το καλοκαίρι

Δύσκολο το φετινό καλοκαίρι, γι΄αυτό και η ανάγκη όλων να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν είναι μεγάλη. Ειδικά για τους γονείς, οι διακοπές αποτελούν μια πρώτης τάξης ευκαιρία, μακριά από υποχρεώσεις και δουλειά, να περάσουν χρόνο με τα παιδιά τους, να παίξουν μαζί τους και να ευχαριστηθούν τον ήλιο και τη θάλασσα.

Οι διακοπές, κοινώς, είναι η καλύτερη ευκαιρία για την οικογένεια να κάνει πράγματα που στην τρέλα της καθημερινότητας αδυνατεί ή δεν προλαβαίνει.

Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν ( όσο έχει απομείνει) δείτε το ως αφορμή να περάσετε με τα παιδιά σας λίγο διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα ( καλοκαίρια).

kalokairines diakopes oikogeneia

Τι μπορείτε να κάνετε:

Βάζο των ευχών

Δώστε σε κάθε άτομο της οικογένειάς σας τρία έως πέντε φύλλα χαρτιού. Σε κάθε κομμάτι χαρτί, πρέπει να γράψουν όλοι κάτι διασκεδαστικό που θα ήθελαν να κάνετε σαν οικογένεια αυτό το καλοκαίρι. Διπλώστε όλα τα χαρτάκια και βάλτε τα σε ένα βάζο. Κάθε φορά που θα επιλέγετε ένα χαρτάκι, θα πρέπει να προσπαθείτε να ικανοποιήσετε την επιθυμία.

Νέες εμπειρίες

Βρείτε κάτι που θα θέλατε , εσείς και το παιδί σας, να μάθετε ή να δοκιμάσετε την περίοδο των διακοπών. ‘Μπορεί να είναι ένα θαλάσσιο σπορ, κατάδυση, ή ακόμα μαθήματα χορού με την κόρη σας.

Κοντινές εκδρομές

Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών μπορείτε να προγραμματίσετε μονοήμερες εκδρομές από το μέρος που βρίσκεστε σε μονοπάτια, ρυάκια, λίμνες, καταρράκτες ή σπηλιές. Το σημαντικό είναι να κεντρίσετε το ενδιαφέρον των παιδιών κάνοντας κάτι που δεν τον περιμένουν.

oikogeneia desimo kalokairi

Παιχνίδια με το νερό

Αν βρίσκεστε σε χωριό δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση για τα παιδιά από το να βρέχονται με το λάστιχο. Ακόμα κι αν το μπουγέλο δεν είναι το καλύτερό σας, μπορείτε την ώρα που πλένετε το αυτοκίνητο ή ποτίζετε τον κήπο, να τα καταβρέχετε με το λάστιχο! Οχι μόνο θα ενθουσιαστούν αλλά θα το ευχαριστηθούν με την ψυχή τους.

Τα παιδιά απολαμβάνουν τις στιγμές που παίζουν οι γονείς μαζί τους. Δείτε το φετινό καλοκαίρι ως μια καλή αφορμή να κάνετε νέα πράγματα με την οικογένειά σας, νέες δραστηριότητες ειδικά μετά από μια δύσκολη χρονιά λόγω πανδημίας και όχι μόνο.

Με πληροφορίες από το childrensfactory.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved