Αυτά τα καλοκαιρινά τραγούδια είναι ό,τι πρέπει για ένα χορό με τα παιδιά σας στην αμμουδιά

Τα πιο διαχρονικά καλοκαιρινά τραγούδια: Τα ξέρετε και τα ακούτε κάθε καλοκαίρι.

Αυτά τα καλοκαιρινά τραγούδια είναι ό,τι πρέπει για ένα χορό με τα παιδιά σας στην αμμουδιά

Όταν ακούς τη λέξη καλοκαίρι τι σου έρχεται στο μυαλό;

Εμένα πάει αυτόματα το μυαλό μου στον στίχο «απόψε θα ζηλέψει ο Κηλαηδόνης, το πάρτι που θα κάνουμε εμείς».

kalokairina tragoudia

Συγκεντρώσαμε μια λίστα με τα πιο διαχρονικά τραγούδια του θέρους!

Που θα θυμούνται οι παλιοί και θα μαθαίνουν οι νεότεροι, και σίγουρα θα χορεύομε στο ρυθμό όλη η οικογένεια μαζί, ενώ τα πόδια μας θα βρέχονται από το κύμα, και τα μαλλιά μας θα ανεμίζουν στο γλυκό αέρα κάποιου νησιού.

Καλοκαιρινά ραντεβού – Δυτικές συνοικίες



Και ποιο αγόρι δεν είχε αφιερώσει όταν είχε βγει ο «ύμνος» αυτός, τον στίχο «ζηλεύει η Αφροδίτη, που χεις τόση ομορφιά»;
Εικοσιένα χρόνια μετά, και αυτό το τραγούδι παίζει ακόμα στα ραδιόφωνα και στις αναμνήσεις όλων των καλοκαιρινών ραντεβού μας.

Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε – Λαθρεπιβάτες



«Απόψε το φεγγάρι θα φοράει, το φως απ' τη δική σου τη μορφή», γιατί τα φεγγάρια του καλοκαιριού είναι από μόνα τους ένα ποίημα, και μας κάνει να ερωτευόμαστε ακόμα κι αν είμαστε ελεύθεροι.

Αυτό το τραγούδι, δεν παίζει τόσα συχνά στο ράδιο, λογικό αφού κυκλοφόρησε το 1987, όμως σίγουρα τα παιδιά σας θα το λατρέψουν, και ο ρυθμός θα τα διασκεδάσει πολύ.

Summer of ’69 – Bryan Adams



Με αυτό το ταξιδιάρικο τραγούδι θυμάται ο Bryan τα νεανικά του χρόνια, τους συμμαθητές του που έχουν ήδη παντρευτεί και το άρωμα εκείνης εποχής. Με αυτή την έκφραση "Summer of ‘69" θα προσπαθήσουμε και εμείς να κλέψουμε λίγη από την ξεγνοιασιά και τα χρώματα της εποχής.

Εμείς θα εστιάσουμε περισσότερο στο κομμάτι του ρομαντικού με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχουμε συνηθίσει.

Ο ρυθμός είναι ξεσηκωτικός και σίγουρα θα τον λατρέψουν τα πιτσιρίκια σας!

Μην μου μιλάς για Καλοκαίρια - Σοφία Αρβανίτη



Η ιστορία του όπως η ίδια την περιέγραψε (Στον Αντώνη Μποσκοϊτη, Το Κουτί της Πανδώρας):

«Όταν η εταιρεία πρότεινε του Μιχάλη να μου γράψει το δεύτερο δίσκο μου, αυτός σκέφτηκε: ''Δεν της δίνω και τίποτα ν' ακούσει απ' την καβάτζα μου; Μη γράψω δέκα, να γράψω έξι τραγούδια''. Πραγματικά, μου έβαλε και άκουσα από κασετούλα το ''Μη μου μιλάς για καλοκαίρια'' σε μορφή demo με τη φωνή του και το πιάνο του και έπαθα πλάκα. Δεν του είπα τίποτα, όμως, φοβούμενη μην το κρατήσει για τον εαυτό του ή μάλλον δεν έδειξα τον ενθουσιασμό μου.

Εντάξει, η βλάχα η πονηρή (γέλια). Μου τηλεφώνησε και του είπα: ''Ωραία τα κομμάτια, αλλά μήπως να δοκίμαζα εκείνο που μιλάει για καλοκαίρια;'' Κάτι κατάλαβε ο Μιχάλης! Μου κάνει: ''Μάλιστα! Λοιπόν, αυτό θα έρθεις να το δοκιμάσεις, να σε ακούσω πως το λες και άμα μου αρέσει, πες το''! Πέρασα από οντισιόν, εκεί με έφτασε το κάθαρμα (γέλια). Εννοείται πως έλιωσα στις πρόβες να το λέω πριν πάω στο στούντιο κι όταν μ' άκουσε, απλά μου είπε ''Δικό σου''!»

Το καλοκαιράκι – Φατμέ



Και μπορεί το όνομα Φατμέ να μην σου λέει πολλά, η φωνή του τραγουδιστή όμως κάτι σου θυμίζει, και δικαίως. Γιατί είναι του Νίκου Πορτοκάλογλου, ενός από τα μέλη των Φατμέ που έκανε ίσως την μεγαλύτερη σόλο καριέρα, και είναι αυτός που έγραψε μουσική και στίχους σε αυτό το τραγούδι.

Ένα τραγούδι ωδή στο καλοκαίρι! Που δεν θα σταματήσει να ακούγεται ούτε το καλοκαίρι του 2069!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved