Πώς ο ροζ θόρυβος θα βοηθήσει το μωρό σας να κοιμηθεί

Ροζ θόρυβος: ο μαγικός θόρυβος για να κοιμούνται τα μωρά.

Πώς ο ροζ θόρυβος θα βοηθήσει το μωρό σας να κοιμηθεί

Μωράκι νεογέννητο με ροζ χρώμα γύρω του

Bigstock

Για πολλούς νέους γονείς, ο ύπνος μπορεί να φαίνεται σαν μια μακρινή ανάμνηση! Τα νεογέννητα κοιμούνται πολλές ώρες (1-3) με μικρά διαλείμματα που κάνουν για να φάνε ή να κάνουν μπάνιο.

Στο τέταρτο τρίμηνο, ο ύπνος τόσο για τους γονείς όσο και για τα νεογνά μπορεί να είναι ιδιαίτερα ασταθής. Οτιδήποτε μπορεί να διευκολύνει τη διαδικασία είναι πιθανό να οδηγήσει σε μια πιο θετική εμπειρία για όλους. Και τους γονείς και τα παιδιά.

Και κάπου εδώ έρχεται ο ροζ θόρυβος. Μπορεί στο παρελθόν να έχουμε μιλήσει για τον λευκό θόρυβο, σήμερα όμως θα μιλήσουμε για τον ροζ.

Πατουσάκια νεογέννητου τυλιγμένα σε ροζ πλεχτή κουβέρτα

Bigstock

Ο ροζ θόρυβος - Τι είναι;

Οι περισσότεροι όπως αναφέραμε έχετε ακούση για τον λευκό θόρυβο. Είτε το γνωρίζετε είτε όχι, τους έχετε μέσα στο σπίτι σας και τους ακούτε σε αρκετά τακτική βάση. Ωστόσο, όπως δηλώνει η Meghan Neal, πολλοί από τους θορύβους που συνδέουμε με τον λευκό θόρυβο είναι στην πραγματικότητα ροζ. Λοιπόν, ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ λευκού και ροζ θορύβου;

  • Λευκός θόρυβος

Το Popular Science περιγράφει τον λευκό θόρυβο ως «ένα σταθερό θόρυβο που βγαίνει ομοιόμορφα σε όλες τις ακουστικές συχνότητες».

Ο λευκός θόρυβος είναι ένα μείγμα όλων των ακουστικών συχνοτήτων που ακούγονται με ίση ισχύ, με τον ίδιο τρόπο που διαχέεται και το λευκό φως.

Στην πιο αγνή του μορφή, ο λευκός θόρυβος ακούγεται σαν στατικός στην τηλεόραση ή το ραδιόφωνο και έχει την ικανότητα να καλύπτει τις ακουστικές διαταραχές.

  • Ροζ θόρυβος

Ο ροζ θόρυβος λειτουργεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί και ο λευκός θόρυβος, αλλά σε πολύ βαθύτερο επίπεδο λόγω του ότι οι χαμηλότερες συχνότητες είναι πιο εμφανείς και ισχυρές.

Όπως περιγράφει η Neal, «ο ροζ θόρυβος, για παράδειγμα, είναι σαν λευκός θόρυβος με λίγο μπάσο. Είναι ένας ήχος "σσς" με ένα χαμηλό βουητό ανάμεικτο, σαν τον απαλό ήχο μιας καταιγίδας.»

Λιγότερο σκληρός και πιο ισορροπημένος από τον άχρωμο αντίστοιχό του, ο ροζ θόρυβος εμφανίζεται σε πολλούς φυσικούς ρυθμούς, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παλμών, καθιστώντας τον ιδιαίτερα ανακουφιστικό για τα νεογέννητα.

Ποια είναι τα οφέλη του ροζ θορύβου για τα μωρά;

Επειδή ο ροζ θόρυβος θεωρείται πιο καταπραϋντικός από τον λευκό θόρυβο και λιγότερο ενοχλητικός για τα ευαίσθητα αυτιά του μωρού, μπορεί να ενισχύσει τον ύπνο ρυθμίζοντας τα εγκεφαλικά κύματα, με αποτέλεσμα έναν βαθύτερο, πιο ξεκούραστο ύπνο.

Αρκετές μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι ο ύπνος με ροζ θόρυβο μπορεί να βελτιώσει τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη διατήρηση της μνήμης, επομένως οι ήχοι ροζ θορύβου θα μπορούσαν να είναι χρήσιμοι για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού σας.

Playlist με ροζ θορύβους

Στο spotify κανείς μπορεί να βρει αρκετούς ροζ θορύβους ιδανικούς για τον ύπνο του μωρού σας. Εμείς βρήκαμε μια έτοιμη playlist για εσάς.


πηγή πληροφοριών snuz.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved