Τα οφέλη του λευκού θορύβου για τα μωρά

Με ποιο τρόπο ο λευκός θόρυβος ωφελεί τα μωρά.

Τα οφέλη του λευκού θορύβου για τα μωρά
Bigstock

Ο λευκός θόρυβος φαίνεται ότι έχει θετική επίδραση στα μωρά ενώ βελτιώνει και την ακοή τους.

Τι είναι ο λευκός θόρυβος

Ο λευκός θόρυβος είναι ένας συνεχής ήχος που περιλαμβάνει κάθε συχνότητα την οποία μπορεί να εντοπίσει το αυτί του μωρούς. Ο ήχος της βροχής, ο ήχος από την ηλεκτρική σκούπα, το πιστολάκι, είναι μερικά μόνο παραδείγματα λευκού θορύβου.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) συνιστά να χρησιμοποιείτε ένα μηχάνημα λευκού θορύβου που δεν είναι δυνατότερο από 50 ντεσιμπέλ (περίπου το επίπεδο ήχου ενός ήσυχου πλυντηρίου πιάτων) και αρκετά μακριά από την κούνια του μωρού.

Εάν εξακολουθείτε να ανησυχείτε για τους κινδύνους, ακολουθήστε την κοινή λογική και το ένστικτό σας. Μην βάζετε το μηχάνημα λευκού θορύβου ή τα καλώδιά του σε κοντινή απόσταση από το παιδί σας και απενεργοποιήστε το εάν του φαίνεται πολύ δυνατό ή ενοχλητικό.

ipnos-morou1.jpg

Πλεονεκτήματα λευκού θορύβου

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης λευκού θορύβου για τα μωρά είναι ότι τα βοηθά να ηρεμήσουν και να έχουν ένα ήσυχο ύπνο. Μια μελέτη σε νεογέννητα βρήκε ότι το 80% που εκτέθηκαν σε λευκό θόρυβο αποκοιμήθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά, ενώ μόνο το 25% από αυτά που δεν είχαν τον θόρυβο του περιβάλλοντος αποκοιμήθηκαν το ίδιο γρήγορα.

Τα νεογέννητα έως 3 μηνών πρέπει να κοιμούνται περίπου 14 έως 17 ώρες την ημέρα και τα μεγαλύτερα μωρά 12 έως 16 ώρες (συμπεριλαμβανομένων του μεσημεριανού ύπνου).

Εάν ένα μηχάνημα λευκού θορύβου μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε το μωρό σας (και εσάς) χαρούμενο και ξεκούραστο, τότε είναι χωρίς αμφιβολία μια καλή επιλογή.

1656117624414-576341679-mesimerianos-ipnos-3.jpg

Μειονεκτήματα λευκού θορύβου

Σε ορισμένα μωρά απλά δεν αρέσει ο ήχος του λευκού θορύβου, επομένως ίσως χρειαστεί να βρείτε άλλους θορύβους ή να ακούγεται στο παρασκήνιο.

Επίσης, εάν ο λευκός θόρυβος είναι πολύ δυνατός και σταθερός, υπάρχει μικρός κίνδυνος απώλειας ακοής.

1656112694617-119896833-ipnos-moro.jpg

Ποιος τύπος λευκού θορύβου είναι καλύτερος για τα μωρά;

Υπάρχουν πολλά μηχανήματα λευκού θορύβου στην αγορά. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή που θα επιλέξετε έχει αρκετές λειτουργίες όπως επιλογή ήχου, χρονοδιακόπτη, αυτόματη απενεργοποίηση και φορητότητα.

Φυσικά έχετε την επιλογή του αυτοσχεδιασμού, χρησιμοποιώντας άλλες πηγές λευκού θορύβου, όπως τον ήχο που παράγεται από συσκευές καθαρισμού αέρα ή ακόμα και βίντεο με ηλεκτρική σκούπα στο YouTube, τρεχούμενο νερό, βροχή, πουλιά που κελαηδούν και πολλά άλλα.

Μια άλλη πηγή λευκού θορύβου, ειδικά το καλοκαίρι είναι οι ανεμιστήρες ( όχι τα κλιματιστικά).

Τα μωρά, όπως και οι ενήλικες, έχουν τις δικές τους προτιμήσεις για τον ήχο ενώ κοιμούνται, επομένως θα χρειαστεί ενδεχομένως να δοκιμάσετε διάφορους ήχους μέχρι να βρείτε αυτόν που ηρεμεί το μωρό σας.

Πηγή: whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved