Συσκευές λευκού θορύβου: Μπορούν να βλάψουν την ακοή του μωρού;

  • Οι πιο συχνές απορίες των γονιών για το λευκό θόρυβο
  • Ο λευκός θόρυβος μπορεί να στρεσάρει το μωρό;
  • Μπορεί ο λευκός θόρυβος να βλάψει την ακοή του μωρού;
  • Μπορεί το μωρό να εθιστεί στον λευκό θόρυβο;
Συσκευές λευκού θορύβου: Μπορούν να βλάψουν την ακοή του μωρού;

Ο λευκός θόρυβος αποτελεί για πολλούς γονείς ένα χρήσιμο εργαλείο για να ηρεμήσουν το μωρό όταν κλαίει.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο είδη λευκών θορύβων, ο υψηλός και ο χαμηλός τόνος.

Οι ήχοι με διάρκεια, όπως το σεσουάρ ή βροχή στη στέγη είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί από τον χτύπο της καρδιάς, το κύμα της θάλασσας και τους ήχους της φύσης.

Οι γονείς χρησιμοποιούν ενστικτωδώς τον σωστό τόνο για να ηρεμήσουν το κλάμα του μωρού τους. Αρχίζουν κάνοντας ένα δυνατό «Σσς!» και μετά σταδιακά χαμηλώνουν τον τόνο και την ένταση καθώς το μωρό χαλαρώνει και αποκοιμιέται.

lefkos thorivos kai akoi morou1

Οι πιο συχνές απορίες των γονιών για το λευκό θόρυβο

Ο λευκός θόρυβος μπορεί να στρεσάρει το μωρό;

Όχι μόνο δεν στρεσάρει το μωρό ο λευκός θόρυβος αλλά αντίθετα τo ηρεμεί. Μειώνει τους χτύπους της καρδιάς του και χρησιμοποιείται για να ηρεμεί το μωρό που κλαίει.

Μπορεί ο λευκός θόρυβος να βλάψει την ακοή του μωρού;

Όχι, αρκεί να πάρετε κάποιες προφυλάξεις.O Harvey Karp, επίκουρος καθηγητής παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του UCLA, συμβουλεύει να κρατάτε τον θόρυβι σε ένα λογικό επίπεδο και να τον χρησιμοποιείτε μόνο στη διάρκεια του κλάματος του ύπνου. Έρευνες που εξέθεσαν μικρά πειραματόζωα σε ασταμάτητο θόρυβο για πολύ καιρό ,δεν διαπίστωσαν μόνιμα προβλήματα. Όσα είχαν εκτεθεί υπερβολικά παρουσίασαν καθυστερημένες αντιδράσεις σε ακουστικά ερεθίσματα , πράγμα που επιλύθηκε όταν οι ερευνητές έσβησαν τον ήχο.

Μπορεί το μωρό να εθιστεί στον λευκό θόρυβο;

Αν με τον όρο εθισμός εννοείτε ότι το μωρό θα συνηθίσει τον ήχο και θα περιμένει να τον ακούει όλη τη νύχτα, τότε έχει εθιστεί ήδη από τον διαρκή ήχο που απολάμβανε στη μήτρα. Ακόμα κι αν τον χρησιμοποιείτε 18 ώρες την ημέρα, πάλι θα είναι πολύ λιγότερο από αυτό που είχε συνηθίσει μέσα στη μήτρα.

lefkos thorivos kai akoi morou2

Ποιος ήχος ηρεμεί καλύτερα το μωρό: ο χτύπος της καρδιάς, ένα νανούρισμα ή το «Σσς»;

Ένας συνηθισμένος μύθος είναι ότι τα μωρά ηρεμούν μέσα στη μήτρα ακούγοντας τον χτύπο της καρδιάς της μητέρας τους. Στην πραγματικότητα , η μήτρα είναι τόσο μακριά από την καρδιά ώστε τα μωρά δεν την ακούνε ποτέ.

Η μουσική μπορεί να νανουρίσει τα μωρά ( και τους ενήλικους) και να τα χαλαρώσει, αλλά δεν βοηθάει πολύ όταν το μωρό κλαίει. Κι αν παίζουν νανουρίσματα όλη τη νύχτα, οι εναλλασσόμενοι τόνοι της μουσικής μπορεί να διαταράξουν τον ύπνο του μωρού.

Χωρίς αμφιβολία, ο καλύτερος ήχος για να ηρεμήσει ένα μωρό που κλαίει είναι ένας συνεχόμενος , δυνατός λευκός θόρυβος που μιμείται το δυνατό «το «Σσς» της μήτρας.Να θυμάστε ότι αν χρησιμοποιήσετε το κινητό σας για λευκό θόρυβο, βεβαιωθείτε ότι θα είναι σε λειτουργία πτήσης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved