Το ρέψιμο του μωρού: Οι απαντήσεις σε τέσσερα βασικά ερωτήματα

Γιατί ρεύονται τα μωρά μετά το φαγητό και πόσο σημαντικό είναι τελικά το ρέψιμο;

Το ρέψιμο του μωρού: Οι απαντήσεις σε τέσσερα βασικά ερωτήματα

Ο ερχομός ενός μωρού σηματοδοτεί το ξεκίνημα ενός νέου καφελαίου στη ζωή σας και τα πράγματα που σταδιακά θα μαθαίνετε είναι πολλά. Εκτός από το αλλαγή πάνας, τον ύπνο και το τάισμα του μωρού, στην καθημερινότητά τας πλέον θα μπεί και το... ρέψιμο!

Τι είναι το ρέψιμο του μωρού;

Το μωρό ρεύεται γιατί μετά το φαγητό χρειάζεται να απελευθερωθεί κάποια ποσότητα αέρα, η οποία απευλευθερώνεται αρχικά από τον οισοφάγο και έπειτα από το στόμα.

Γιατί ρεύεται το μωρό;

Μετά το φαγητό, συσσωρεύεται αέρας στο στομάχι του μωρού σας ο οποίος και ενδέχεται να του προκαλέσει δυσανασχέτηση και δυσφορία. Σε αυτήν την περίπτωση το μωρό σας θα σας δείξει τη δυσανασχέτησή του με το μόνο μέσον που διαθέτει, το κλάμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μωρό είναι καλό να ρεύεται μετά από κάθε γεύμα, ανεξάρτητα από το αν δείχνει τη δυσφορία του ή όχι και αυτό γιατί δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την ακριβή ποσότητα αέρα που υπάρχει στο στομαχάκι του μωρού.

Πώς εισέρχεται ο αέρας στο στομάχι του μωρού;

Υπάρχουν τρεις τρόποι. Ο πρώτος είναι καταπίνοντας την ώρα του φαγητού. Ιδιαίτερα όταν το μωρό πίνει λαίμαργα το γάλα του, εκτός από το φαγητό, καταπίνει και ποσότητα αέρα. Ο δεύτερος τρόπος είναι κατα τη διάρκεια της πέψης, όταν ο οργανισμός του μωρού σας προσπαθεί να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά του μητρικού γάλακτος. Τέλος, ο τρίτος λόγος είναι η δυσανεξία που μπορεί να έχει το μωρό σε συγκεκριμένες τροφές τις οποίες καταναλώνει η μαμά και περνάνε και σε αυτό μέσω του θηλασμού.

Πότε πρέπει να ρευτεί το μωρό;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μωρό καλό είναι να ρεύεται, όχι μόνο μετά το τέλος του φαγητού, αλλά και κατά τη διάρκεια του φαγητού στα μικρα διαλείμματα που κάνει. Για όσες μαμάδες θηλάζετε, επιδιώξτε να ρευτεί το μωρό σας όταν αλλάξετε στήθος, ενώ για εσάς που δίνετε έτοιμο γάλα, μόλις το μωρό σας πιει τα πρώτα 60-90 ml.

Ποια είναι η κατάλληλη θέση για το ρέψιμο του μωρού;

Έχετε δύο επιλογές. Μπορείτε είτε να πάρετε το μωρό στην αγκαλιά σας με το κεφαλάκι του πάνω από τον ώμο σας και να το χτυπήσετε απαλά στην πλατούλα, είτε να το καθίσετε στην ποδιά σας και αντίστοιχα να το χτυπήσετε και πάλι απαλά στην πλατούλα του.

Πηγή: parents.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved