Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φροντίδα των μαλλιών του μωρού

Συμβουλές για τη φροντίδα των μαλλιών του μωρού.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φροντίδα των μαλλιών του μωρού
Photo by Mike Cox on Unsplash

Κάποια μωρά γεννιούνται με πολλά μαλλιά και άλλα με καθόλου. Αν και τα αίτια δεν έχουν εξακριβωθεί, οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό ίσως συμβαίνει λόγω των ορμονών ή και κληρονομικότητας.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να γνωρίζετε πώς θα φροντίσετε τα μαλλιά του μωρού σας. Ας τα δούμε αναλυτικά.

mwro-neogennito-mallia.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Kelly Sikkema

Με τι λούζουμε τα μαλλιά του μωρού;

Για τα νεογέννητα αλλά και τα μεγαλύτερα μωρά υπάρχουν ειδικά σαμπουάν, τα οποία είναι με ουδέτερο ph και σχεδιασμένα έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται για καθημερινό λούσιμο και να ξεπλένονται εύκολα.

Πώς χτενίζουμε ένα μωρό;

Για το ευαίσθητο κεφαλάκι του μωρού, και λόγω του ότι ειδικά τις πρώτες εβδομάδες έχιε πολύ μαλακή τρίχα, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα με φυσική τρίχα. Στα μωρά μεγαλύτερης ηλικίας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια οδοντωτή χτένα. Τέλος, είναι προτιμότερο να χτενίζετε τα μαλλιά του μωρού όταν είναι βρεγμένα.

moro-neogennito-mallia.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Yves Scheuber

Κάνει να στεγνώνετε τα μαλλιά του μωρού;

Το στέγνωμα εξαρτάται από την ποσότητα και την ποιότητα των μαλλιών. Αν το μωράκι δεν έχει πολλά μαλλιά και η τρίχα είναι λεπτή και εύθραυστη, τότε αρκεί να τα σκουπίσετε με μια μαλακή πετσέτα. Οταν η τρίχα είναι σκληρή, χοντρή και έχει πλέον πυκνώσει αρκετά, μπορείτε να στεγνώσουτε τα μαλλιά με το πιστολάκι σε μέτρια ταχύτητα και μέτρια θερμότητα. Αποφύγετε να φέρετε το πιστολάκι πολύ κοντά στο τριχωτό της κεφαλής του μωρού.

Πότε να κάνετε το πρώτο κούρεμα;

Οταν τα μαλλιά έχουν μακρύνει τόσο πολύ που ενοχλούν το παιδί,τότε πρέπει να το κουρέψουμε. Καλό είναι μετά την πρώτη φορά να το κουρεύετε κάθε δύο μήνες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved