Μπουσούλημα μωρού - Πότε και πώς αναπτύσσεται

  • Επιχείρηση μπουσούλημα
  • Η αρχή του μπουσουλήματος
Μπουσούλημα μωρού - Πότε και πώς αναπτύσσεται

Τα περισσότερα βρέφη στην ηλικία των 6 έως 12 μηνών ετοιμάζονται να κινηθούν ή ήδη το κάνουν - έρπουν με την κοιλιά, μπουσουλούν στα τέσσερα και προχωρούν. Όταν έρπουν και σέρνονται, δημιουργούν σημαντικές νευρικές οδούς στον εγκέφαλό τους.

Τα περισσότερα βρέφη σέρνονται και μετά μπουσουλούν για περίπου πέντε μήνες πριν σηκωθούν στα δύο και τελικά περπατήσουν, αλλά οι περίοδοι αυτές διαφέρουν για κάθε παιδί. Το να στέκονται και να προχωρούν δεν είναι το ίδιο με το να περπατούν. Τα βρέφη συχνά κάνουν και τα δύο για μήνες.

mpousoulima 1

Επιχείρηση μπουσούλημα

Η ανάπτυξη του εγκεφάλου εξαρτάται από την αλληλεπίδραση ανάμεσα στα γονίδια με τα οποία γεννιόμαστε και στις εμπειρίες που βιώνουμε. Οι πρώιμες εμπειρίες συμβάλλουν στη διαμόρφωση του εγκεφάλου. Το μπουσούλημα είναι ένα από τα πιο σημαντικά στάδια στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

  • Μερικά βρέφη μπουσουλούν νωρίς και άλλα αργότερα. Η φύση υπαγορεύει πότε ένα βρέφος χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αρχίσει να μπουσουλά. Συχνά αυτό είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ασκήσεων για την κοιλιά και της ατελούς ανάπτυξης του μυϊκού συστήματος. Δεν έχει σχέση με την ευφυία.
  • Τα βρέφη που έρπουν σαν κομάντο συνήθως μπουσουλούν κιόλας. Έπεται η ικανότητα να παρακάμπτουν τα έπιπλα καθώς προχωρούν. Αφήστε τα να σέρνονται και να μπουσουλούν - μην τα πιέζετε να περπατούν.
  • Τα παιδιά που περπατούν νωρίς δεν είναι πιο έξυπνα από εκείνα που περπατούν πιο αργά.

Η αρχή του μπουσουλήματοςτος

Στην αρχή, το βρέφος προχωρεί κουνώντας μόνο τη μία πλευρά, έπειτα την άλλη ή ακόμη και τα δύο χέρια και πόδια, αλλά σύντομα τελειοποιείται. Καθώς μαθαίνει να κινεί το αντίθετο χέρι και πόδι, αρχίζει να μπουσουλά εμπρός.

mpousoulima 2

Διέγερση της εξερεύνησης

Υπάρχει μια ζωτική περίοδος της αν της ανάπτυξης κατά την οποία τα βρέφη διασχίζουν διαφορετικές επιφάνειες, πράγμα που τους δίνει περισσότερες ευκαιρίες να ακούν, να βλέπουν και να γεύονται τις ιδιότητες όλων των πραγμάτων καθώς προχωρούν. Τα βρέφη λατρεύουν την περίοδο αυτή γιατί τουλάχιστον κινούνται.

Τα κατσαρολικά κάνουν ωραίους ήχους

Τα ντουλάπια της κουζίνας τραβούν σαν να μαγνήτης τα παιδιά αυτής της ηλικίας.

Σκεφτείτε τη σπουδαία αισθητηριακή διέγερση του προσφέρουν. (Για αυτό κρατήστε ασφαλισμένα τα ντουλάπια της κουζίνας)

πηγή: Βιβλίο "Έξυπνο ξεκίνημα" από τις εκδόσεις διόπτρα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved