Επιδερμίδα μωρού: Πώς πρέπει να τη φροντίζετε τον χειμώνα;

Πώς να φροντίσετε σωστά το δέρμα του μωρού τον χειμώνα;

Επιδερμίδα μωρού: Πώς πρέπει να τη φροντίζετε τον χειμώνα;

Το δέρμα του μωρού είναι αρκετά ευαίσθητο για αυτό και χρειάζεται φροντίδα και περιποίηση καθημερινά, ιδιαίτερα τον πρώτο χρόνο ζωής.

Τον χειμώνα, το κρύο και ο αέρας επηρεάζουν το δέρμα του μωρού. Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε για να προστατέψετε την επιδερμίδα του μωρού από τις χαμηλές θερμοκρασίες και να προλάβετε σκασίματα και ερεθισμούς;

Σωστό ντύσιμο

Αρχικά, το ντύσιμο του μωρού εκτός σπιτιού είναι το Α και το Ω. Ακόμα και εν μέσω καραντίνας, οι βόλτες τηρώντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα, είναι απαραίτητες. Φροντίστε ώστε το μωρό σας να είναι κατάλληλα ντυμένο όταν βγαίνει έξω, χωρίς όμως να κάνετε υπερβολές. Αντίστοιχα, εντός σπιτιού, το βρέφος θα πρέπει να είναι ντυμένο ανάλογα με την θερμοκρασία του χώρου και να μην αισθάνεται δυσφορίας με ενδεχόμενο υπερβολικό ντύσιμο.

Σωστή ενυδάτωση

Αν νομίζετε ότι η αφυδάτωση είναι ένας κίνδυνος που ελλοχεύει το καλοκαίρι, κάνετε λάθος. Τον χειμώνα οι χαμηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν το δέρμα κάνοντάς το πιο ξηρό και αφυδατωμένο. Χρησιμοποιήστε μία ενυδατική βρεφική κρέμα στο πρόσωπο του μωρού σας πριν από κάθε σας έξοδο.

Φροντίστε τα χείλη του

Τα χείλη είναι επίσης ακόμα πιο ευαίσθητα τον χειμώνα. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πολλά lip balms κατάλληλα για βρέφη. Προμηθευτείτε αυτό που προτιμάτε και εφαρμόστε το στα χείλη του μωρού σας όταν βγαίνετε εκτός σπιτιού.

Φορέστε του σκούφο και γάντια

Τα άκρα του σώματος συνήθως είναι πιο παγωμένα για αυτό καλό είναι σε κάθε σας έξοδο να φοράτε στο μωρό σας γάντια, σκουφί και ζεστέ κάλτσες.

Υιοθετήστε μία σωστή ρουτίνα περιποίησης επιδερμίδας

Η ρουτίνα αυτή θα περιλαμβάνει το καθημερινό του μπάνιο, τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε για το αφρόλουτρο του μωρού, την κρέμα συγκάματος, την ενυδατική κ.α.

Πηγή: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved