Συμβουλές για τη φροντίδα της επιδερμίδας του μωρού όλο τον χρόνο (εικόνες)

  • Το μπάνιο του μωρού
  • Πότε μπορεί το μωρό να εκτεθεί στον ήλιο;
  • Ο σωστός τρόπος να πλένετε τα βρεφικά ρούχα
  • Πώς θα φροντίσετε την επιδερμίδα του μωρού τον χειμώνα;
  • Πώς θα φροντίσετε την επιδερμίδα του μωρού το καλοκαίρι;
Συμβουλές για τη φροντίδα της επιδερμίδας του μωρού όλο τον χρόνο (εικόνες)
unsplash.com / Filip Mroz

Το δέρμα του μωρού είναι απαλό και πολύ ευαίσθητο. Από το μπάνιο και την έκθεση στον ήλιο μέχρι το πλύσιμο των βρεφικών ρούχων, υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη για τη φροντίδα του. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Το μπάνιο του μωρού

Τους πρώτους μήνες αρκεί να κάνετε μπάνιο το μωρό δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Το καθημερινό μπάνιο δεν συνίσταται καθώς μπορεί να προκαλέσει ξηροδερμία ή και να ερεθίσει το δέρμα του βρέφους. Σε αυτήν την ηλικία, το μωρό δεν μπουσουλάει, δεν τρώει μόνο του και οι κινήσεις του είναι περιορισμένες, συνεπώς και οι πιθανότητες να λερωθεί ή να έρθει σε επαφή με μικρόβια. Χρησιμοποιείστε ήπια σαμπουάν και σαπούνια, κατάλληλα για βρέφη. Επισης, μπορείτε να καθαρίζετε καθημερινά το μωρό και χρησιμοποιώντας μία μαλακή βρεγμένη πετσέτα.

to mpanio tou mwrou

Πότε μπορεί το μωρό να εκτεθεί στον ήλιο;

Μέχρι και τον έκτο μήνα τα μωρά δεν πρέπει να εκτίθενται καθόλου στην ακτινοβολία του ήλιου, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων. Κατά τη διαρκεια της βόλτας σας, προτιμήστε τα σκιερά μέρη, ντύστε το μωρό κατάλληλα και φροντίστε ώστε να είναι άνετο και καλά προστατευμένο από τον ήλιο στο καρότσι του.

O σωστός τρόπος για να πλύνετε τα βρεφικά ρούχα

Εάν ανησυχείτε για ερεθισμούς ή αλλεργίες από απορρυπαντικά, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα απορρυπαντικό ή μαλακτικό με μια απαλή φόρμουλα.

Αυτά συχνά χαρακτηρίζονται ως "χωρίς άρωμα" και "χωρίς χρώματα". Τα ρούχα του μωρού θα πρέπει να πλένονται με νερό άνω των 60 ° C και στην ίδια θερμοκρασία θα πρέπει να πλένετε τα μαλακά παιχνίδια που χρησιμοποιεί. Τα παιχνίδια του αντίστοιχα, πρέπει να πλένονται τουλάχιστον μία φορα την εβδομάδα.

Πώς θα φροντίσετε την επιδερμίδα του μωρού τον χειμώνα;

Η απότομη εναλλαγή από τις χαμηλές θερμοκρασίες στο εξωτερικό περιβάλλον, στις πιο υψηλές μέσα στο σπίτι, έχει σαν αποτέλεσμα το δέρμα του μωρού να ξηραίνεται πιο εύκολα. Τι μπορείτε να κάνετε;

  • Μειώστε την ώρα του μπάνιου
  • Χρησιμοποιήστε ενυδατικές κρέμες και λοσιόν κατάλληλες για βρέφη
  • Ντύστε καλά το μωρό όταν βγαίνετε από το σπίτι
  • Χρησιμοποιήστε lip balm για βρέφη για να προστατεύσετε τα χείλη του
epidermida mwrou xeimwna

Πώς θα φροντίσετε την επιδερμίδα του μωρού το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι από την άλλη, οι υψηλές θερμοκρασίες και η ζέστη, αφυδατώνουν την επιδερμίδα. Επίσης το δέρμα του μωρού είναι πολύ πιο ευαίσθητο στην ακτινοβολία του ήλιου και σύμφωνα με έρευνες, τα εγκαύματα από τον ήλιο στην παιδική ηλικία, διπλασιάζουν τον κίνδυνο καοήθους μελανώματος στην ενήλικη ζωή. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν;

Δείτε στην gallery που ακολουθεί.

Με πληροφορίες από: whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved