Επιδερμίδα μωρού: Πώς πρέπει να τη φροντίζετε

Πώς πρέπει να περιποιείστε το δερματάκι του μωρού σας.

Επιδερμίδα μωρού: Πώς πρέπει να τη φροντίζετε

Ειδικά, τον πρώτο χρόνο, η περιποίηση της επιδερμίδας του μωρού είναι καθημερινή και πρέπει να γίνεται με σχολαστικότητα.

Μπάνιο

Το μπάνιο του μωρού δεν εξασφαλίζει μονάχα την υγιεινή, την καθαριότητα και την ευεξία του. Κάνει κι εσάς πιο χαρούμενη, παρά τις μητρικές και όχι μόνο υποχρεώσεις. Φροντίστε να κάνετε μπάνιο καθημερινά το μωρό σας την ίδια ώρα, με θερμοκρασία κατάλληλη για το δερματάκι του. Να θυμάστε πώς τα νεογέννητα δεν είναι βρώμικα, με την πραγματική σημασία της λέξης. Το μπάνιο γίνεται κυρίως για να καθαρίσει η περιοχή της πάνας και να ξεκουραστούν οπότε και μπορείτε να πλένετε το μωράκι σας με σκέτο χλιαρό νεράκι.

Μασάζ

Οι γονείς μπορούν να ξεκινήσουν να κάνουν βρεφικό μασάζ στα μωράκια τους από τις πρώτες κιόλας μέρες της ζωής τους. Βρείτε ένα κατάλληλο βρεφικό λαδάκι και κάντε ανακουφιστικό μασάζ με απαλές και κυκλικές μαλάξεις ξεκινώντας από τη μεσούλα του μωρού σας πηγαίνοντας με αργές κινήσεις προς τα πάνω μέχρι ψηλά στους ώμους.

Αφρόλουτρο

Τα προϊόντα για το μπάνιο των μωρών της πρώτης βρεφικής ηλικίας είναι ιδιαίτερα απαλά και δεν χρειάζονται ξέβγαλμα. Ωστόσο καλό θα είναι να το ξεπλένετε όσο μπορείτε. Ένα αφρόλουτρο για όλο το σώμα και τα μαλλιά είναι ιδιαίτερα βολικό για τους πρώτους μήνες.

Γαλάκτωμα ή λοσιόν

Μετά το μπάνιο του μωρού σας, εάν το δέρμα του χρειάζεται επιπλέον ενυδάτωση και εφόσον ο αφαλός του έχει επουλωθεί, μπορείτε να προσθέσετε στο νερό της μπανιέρας μερικές σταγόνες βρεφικό λάδι. Αν πάλι θέλετε να ενυδατώσετε το δερματάκι του μετά το μπάνιο καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε κάποιο ενυδατικό γαλάκτωμα ή λοσιόν που θα βρείτε στα φαρμακεία ή τα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Κρέμα για το σύγκαμα

Όσο προσεκτική και σχολαστική και αν είστε, πολλές φορές είναι αναπόφευκτο να έρθετε αντιμέτωπες με ερεθισμούς στο δερματάκι του. Η πιο συνηθισμένη αιτία των ερεθισμών στην περιοχή της πάνας είναι η επαφή του δέρματος με τα ούρα και τις κενώσεις που διασπώνται σε αμμωνία και συγκαίει την περιοχή. Η κρέμα για τα συγκάματα είναι απαραίτητη σε κάθε μαμά. Φροντίστε πριν βάλετε την πάνα στο μικρό σας να τοποθετείτε την ειδική κρέμα στα σημεία που συστήνουν οι παιδίατροι ώστε να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς.

Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα και το δερματάκι του μικρού σας θα είναι απαλό και υγιές. Αν παρατηρήσετε οποιοδήποτε ερέθισμα στο σώμα του, επικοινωνήστε άμεσα με τον παιδίατρό σας και ενημερώστε τον αν έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο καινούριο καλλυντικό προϊόν ή αν έχετε πλύνει τα βρεφικά ρούχα με κάποιο άλλο απορρυπαντικό.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved