Νήπιο και προνήπιο - Τι θα χρειαστούν τα μικρά σας την πρώτη μέρα

Μαζί με τα δημοτικά σχολεία, αρχίζουν και τα νηπιαγωγεία - Τι θα χρειαστούν τα νηπιάκια να έχουν μαζί τους τη νέα σχολική χρονιά;

Νήπιο και προνήπιο - Τι θα χρειαστούν τα μικρά σας την πρώτη μέρα

Τι θα χρειαστούν τα νηπιάκια να έχουν μαζί τους τη νέα σχολική χρονιά;

Bigstock

Είστε ενθουσιασμένοι που τα παιδιά σας θα πάνε στο νηπιαγωγείο έτσι δεν είναι; Έναν παραπάνω ενθουσιασμό, σίγουρα τον έχετε όσοι θα στείλετε για πρώτη φορά τα μικρά σας στο σχολείο. Δεν είναι λίγες οι οικογένειες που δεν στέλνουν στον βρεφονηπιακό και τον παιδικό σταθμό τα παιδιά τους, για αυτό και το νηπιαγωγείο είναι ένα ορόσημο.

Αν δεν έχετε κάνει ακόμη τις αγορές σας για το νηπιαγωγείο, παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με 5 απαραίτητα πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν από τα μικρά σας. Σίγουρα θα λάβετε μια λίστα από τις νηπιαγωγούς των παιδιών σας, ωστόσο κάποια πράγματα είναι συγκεκριμένα και μπορείτε να τα αγοράσετε από τώρα.

Κοινά σχολικά που όλα τα νήπια χρειάζεται να έχουν

Ένα μικρό backpack

Μια τσάντα είναι απαραίτητη για το μικρό σας καθώς μέσα θα βάζει όλα όσα χρειάζεται. Από τα snacks του, το νερό του, έξτρα αλλαξιές ρούχα και σχολικά.

Διαλέξετε ένα σακίδιο που θα είναι ελαφρύ και θα του δίνει την αίσθηση της ανεξαρτησίας. Φυσικά θα πρέπει να είναι στο αγαπημένο χρώμα του παιδιού σας, γι' αυτό κατά την αγορά του καλό θα είναι να γνωρίζετε τι αρέσει στο παιδί σας ή ακόμη καλύτερα, να το έχετε μαζί σας ώστε να το διαλέξει το ίδιο.

Lunchbox

Το κολατσιό θα δείτε και εσείς ότι θα είναι μια διασκεδαστική διαδικασία για εσάς. Διαλέξτε ένα φαγητοδοχείο αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει το αγαπημένο σνακ του παιδιού σας, αλλά όχι πολύ μεγάλο ή βαρύ για να μην το δυσκολεύει στη μεταφορά.

Όπως και με τη σχολική τσάντα, το lunchbox θα πρέπει να έχει ένα αγαπημένο σχέδιο του παιδιού σας. Πολλά είναι εκείνα που έχουν αγαπημένους ήρωες επάνω ή έχουν έντονα χρώματα. Απλά διαλέξτε κάτι που θα αρέσει στο παιδί σας.

Lunch Bag

Αν δεν θέλετε να βάζετε τα ρούχα και το κολατσιό του παιδιού σας στην ίδια τσάντα, δεν έχετε παρά να αγοράσετε ένα ξεχωριστό lunch bag για να βάζετε μέσα τα σνακ και το μεσημεριανό του παιδιού σας.

Παγούρι

Και εδώ θα πρέπει να ζητήσετε τη γνώμη του παιδιού σας σε ό,τι άφορά το σχέδιο του μπουκαλιού που θα διαλέξετε.

Το μπουκάλι νερού θα πρέπει να είναι ελαφρύ, από υλικό που δεν σπάει ή καταστρέφεται και φυσικά να σφραγίζει καλά, ώστε να μην υπάρχουν διαρροές. Δεν θέλετε, να βραχεί τόσο η τσάντα όσο και όλα τα υπόλοιπα πράγματα που θα έχει μέσα.

Παγούρια για το σχολείο - Τι να γνωρίζετε, πώς να τα διαλέξετε

Μια έξτρα αλλαξιά ρούχα

Όταν θα ετοιμάσετε την τσάντα του παιδιού σας για την πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο, βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει μέσα μια έξτρα αλλαξιά ρούχα. Σε περίπτωση που λερωθεί, βραχεί ή κάνει εμετό (δεν θα αποφύγετε τις ιώσεις και τα ατυχήματα) θα πρέπει να υπάρχουν ρούχα στην τσάντα για να αλλάξει.

Ενημερώστε τη δασκάλα του ότι έχει ρούχα στην τσάντα του, ώστε αν τα χρειαστεί να ξέρει πού θα ψάξει.

Ρούχα που μπορείτε να βάλετε μέσα:

  • 1 φανελάκι
  • 1 εσώρουχο
  • 1 μπλούζα
  • 1 παντελόνι
  • 1 ζευγάρι κάλτσες
  • 1 μικρή πετσέτα
afieroma-back-to-school.jpg

Δείτε όλο το αφιέρωμα για τη νέα σχολική χρονιά ΕΔΩ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved