Παγούρια για το σχολείο - Τι να γνωρίζετε, πώς να τα διαλέξετε

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τα παγούρια

Παγούρια για το σχολείο - Τι να γνωρίζετε, πώς να τα διαλέξετε

Τι πρέπει να προσέξετε και πώς να επιλέξετε το ιδανικό παγούρι για το σχολείο

Bigstock

Ώρα να αγοράσετε παγούρια για να έχει το παιδί σας μαζί του στο σχολείο νερό που θα το ξεδιψά. Δεν ξέρετε με τι κριτήρια να το διαλέξετε; Ορίστε 7 πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου, για να κάνετε την καλύτερη και καταλληλότερη επιλογή για το παιδί σας.

Η κατανάλωση νερού πρέπει να είναι διασκεδαστική για το παιδί σας

Λίγο τα διαλείμματα και τα παιχνίδια με τους φίλους, λίγο οι συζητήσεις, λίγο τα κουτσομπολιά, συμβαίνουν πολλά στην καθημερινή ζωή του παιδιού σας που το κάνουν να ξεχνά να πιει νερό. Κι όμως, είναι τόσο σημαντικό να παραμένουν ενυδατωμένα όλη την ημέρα, ειδικά σε περιόδους έντονης δραστηριότητας και κίνησης όπως είναι η σχολική περίοδος που τα παιδιά τρέχουν στα διαλείμματα ή έχουν αθλητικές δραστηριότητες στο πρόγραμμά τους.

Έχετε ακούσει κανένα παιδί να σταματάει ότι κάνει για να πει «Περίμενε λίγο, διψάω»; Όταν κάνουν άλλα συναρπαστικά πράγματα, ο χρόνος είναι πολύ πολύτιμος για τον σπαταλήσουν κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα για να πιούν νερό. Υπάρχουν μερικά κόλπα που ενθαρρύνουν τα παιδιά σας να πιούν περισσότερο νερό. Για παράδειγμα, ένα μπουκάλι δροσερό νερό που το παιδί σας μπορεί να το πάρει παντού μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ καθώς μπορεί να πιει ανά πάσα στιγμή χωρίς να χρειάζεται να σταματήσει τις δραστηριότητές του. Εάν έχει και τον αγαπημένο του ήρωα επάνω; Τότε ακόμη καλύτερα... το παιδί σας θα θέλει να το δείχνει στους φίλους του και να καμαρώνει για αυτό.

Τι να προσέξετε λοιπόν και πώς να διαλέξετε το κατάλληλο παγούρι για το παιδί σας;

Ένα υψηλής ποιότητας παγούρι είναι ο ιδανικός σύντροφος για την καθημερινή σχολική ζωή. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να το εφοδιαστείτε από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς. Αφήστε το παιδί σας να αποφασίσει μόνο του για το χρώμα, το σχήμα και την υφή - το μόνο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το μπουκάλι πληροί τα ακόλουθα κριτήρια:

1. Να είναι γερό

Η καθημερινή ζωή ενός μπουκαλιού νερού μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη. Ειδικά όταν ανήκει σε ένα παιδί. Για αυτό φροντίστε να αγοράσετε ένα γερό μπουκάλι που δεν θα σπάσει ή ραγίσει από τις πολλές πτώσεις ή την κακομεταχείριση.

2. Να είναι εύκολο στο καθάρισμα

Διαλέξτε ένα παγούρι που θα καθαρίζεται εύκολα. Για παράδειγμα ένα μπουκάλι με μικρό στόμιο, είναι δύσκολο να καθαριστεί καλά εσωτερικά.

3. Να σφραγίζει καλά

Φροντίστε να αγοράσετε ένα παγούρι που θα κλείνει και θα σφραγίζει πολύ καλά ώστε να αποφευχθούν τυχόν διαρροές. Η λύση δεν βρίσκεται στο σακουλάκι που θα βάλετε εξωτερικά για να μην βραχεί η σχολική τσάντα. Η λύση βρίσκεται στο παγούρι με το στόμιο και το καπάκι που κλείνει καλά και δεν επιτρέπει στο νερό να βγει.

4. Να είναι όμορφα σχεδιασμένο

Είτε είναι φωτεινό και παιχνιδιάρικο, είτε μικρό και κομψό… ο σχεδιασμός του μπουκαλιού πρέπει να είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Δεν υπάρχουν όρια στη δημιουργικότητα! Από χαριτωμένα μοτίβα ζώων μέχρι απλές αλλά κομψές χρωματικές παλέτες, υπάρχει ένα κατάλληλο σχέδιο για κάθε ηλικία και κάποιο που θα ξετρελάνει το παιδί σας.

5. Χωρίς BPA

Ορισμένα πλαστικά μπουκάλια απελευθερώνουν επιβλαβείς ουσίες όπως η δισφαινόλη-Α (ή BPA για συντομία). Γι' αυτό συνιστούμε μόνο μπουκάλια νερού χωρίς BPA όταν πρόκειται για τα παιδιά σας.

6. Να είναι ελαφριά

Το καλύτερο μπουκάλι νερού για το σχολείο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ, ώστε να μην αυξάνει το βάρος της σχολικής τσάντας.

7. Άοσμο

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να νιώθει το παιδί σας μια δυσάρεστη μυρωδιά όταν πίνει νερό. Γι' αυτό τα καλύτερα μπουκάλια νερού για το σχολείο θα πρέπει να μυρίζουν καθαριότητα. Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι μια εξαιρετική επιλογή και χρησιμοποιείται συχνά σε παιδικά μπουκάλια νερού για το σχολείο. Οι πιο γνωστοί τύποι που χρησιμοποιούνται σε κουζινικά σκεύη είναι ο 18/8 και ο 18/10. Και οι δύο τύποι είναι υψηλής ποιότητας, ανθεκτικοί στη διάβρωση και στις μεταβολές θερμοκρασίας γι’ αυτό και χρησιμοποιούνται ευρέως στα μαγειρικά σκεύη, μαχαιροπίρουνα και σκεύη αποθήκευσης τροφίμων.

Cool και στο σχολείο

Παρακάτω ακολουθούν μερικά cool παγούρια - μπουκάλια για νερό. Εμπνευστείτε και βγείτε στην αγορά να βρείτε και εσείς το κατάλληλο για το παιδί σας.

πηγή: waterdrop.com

afieroma-back-to-school.jpg

Δείτε όλο το αφιέρωμα για τη νέα σχολική χρονιά ΕΔΩ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved