Προετοιμάζοντας το νηπιάκι σας για το σχολείο – Η λίστα με τα απαραίτητα

Η λίστα με τα απαραίτητα για τα παιδιά που θα πάνε Α' Δημοτικού.

Προετοιμάζοντας το νηπιάκι σας για το σχολείο – Η λίστα με τα απαραίτητα
Bigstock

Μετράμε αντίστροφα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Για τα παιδιά που θα πάνε φέτος Α' Δημοτικού, η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι ακόμα πιο ιδιαίτερη μιας και αλλάζουν περιβάλλον, συμμαθητές, δασκάλους.

Οι γονείς είναι σημαντικό να είναι δίπλα στα παιδιά σε αυτό το μεταβατικό στάδιο και να κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνει η μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό πιο εύκολα. Ο εφοδιασμός με τα βασικά για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι ένα από αυτά. Τι περιλαμβάνει η λίστα με τα απαραίτητα; Ας τα δούμε αναλυτικά.

Σχολική τσάντα

https://www.instagram.com/p/Cgw79XgO9du

Η σχολική τσάντα είναι το νούμερο ένα στη λίστα. Η επιλογή δεν πρέπει να γίνει με μόνο κριτήρια το χρώμα και το σχέδιο, αλλά κυρίως την ποιότητα, την ανθεκτικότητα και τη χρηστικότητα.

Πιθανά να είστε σε δίλημμα εάν θα πρέπει να επιλέξετε σακίδιο πλάτης ή τσάντα τρόλεϊ. Υπάρχουν μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα και στις δύο περιπτώσεις, συνεπώς η επιλογή είναι καθαρά δική σας. Οι τσάντες πλάτης μεταφέρονται πιο εύκολα εάν στο σχολείο υπάρχουν σκαλοπάτια ή το παιδί πηγαίνει στο σχολείο με αυτοκίνητο ή σχολικό λεωφορείο. Επίσης, οι περισσότερες μπαίνουν στο πλυντήριο και πλένονται πιο εύκολα. Από την άλλη, οι τσάντες τρόλεϊ δεν επιβαρύνουν το παιδί με το βάρος των βιβλίων και είναι ιδανική εάν η μετακίνηση από και προς το σχολείο γίνεται με τα πόδια.

Η ποιότητα της σχολικής τσάντας είναι επίσης ένα σημαντικό κριτήριο. Ελέγξτε εάν:

  • οι ραφές είναι χαλαρές, άνισες ή απρόσεκτα ραμμένες - υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να σκιστούν
  • οι άκρες της τσάντας είναι φθαρμένες
  • τα φερμουάρ είναι καλά και ανοιγοκλείνουν με ευκολία

Τέλος, προσέξτε το μέγεθος της σχολικής τσάντας. Το βάρος της δεν πρέπει να ξεπερνάει το 10% του βάρους του παιδιού, διαφορετικά η καθημερινή χρήση ενδέχεται να προκαλέσει στο παιδί μυοσκελετικά προβλήματα στο μέλλον.

Κασετίνα

https://www.instagram.com/p/CiPnieer4Qw

Εάν το μικρό σας δεν έχει κασετίνα ήδη από το νηπιαγωγείο, ήρθε η ώρα να αγοράσετε. Υπάρχουν κασετίνες από διάφορα υλικά, όπως υφασμάτινες, πλαστικές και μεταλλικές. Επιλέξτε ένα μέγεθος που να χωράει όλα τα μολύβια και τα στυλό του παιδιού, αλλά όχι υπερβολικά μεγάλη ώστε να επιβαρύνει την σχολική τσάντα. Γενικά, αποφύγετε τις υπερβολές με τις αγορές σας. Είναι επίσης σημαντικό η κασετίνα να είναι χρηστική και να μπορεί το παιδί να την ανοίξει εύκολα. Για παράδειγμα, οι μεταλλικές κασετίνες ίσως δυσκολέψουν ένα παιδί αυτής της ηλικίας. Τέλος, κάποιες κασετίνες έχουν περισσότερες από μία θήκες κάτι που μπορεί να σας φανεί χρήσιμο.

Γραφείο μελέτης & καρέκλα

https://www.instagram.com/p/CTNREa6suf3

Μίας και το παιδί ξεκινάει το «μεγάλο» σχολείο θα πρέπει να διαμορφώσετε έναν ειδικό χώρο μελέτης στο δωμάτιό του ή κάποιον άλλο χώρο του σπιτιού. Τι πρέπει να περιλαμβάνει αυτός; Γραφείο και καρέκλα.

Επενδύστε σε ένα γραφείο που θα μπορεί να χρησιμοποιεί το παιδί για μερικά χρόνια. Φροντίστε ώστε να είναι αρκετά μεγάλο για να μπορεί το παιδί να διαβάζει άνετα. Σημαντικό είναι να εφοδιαστείτε και με ένα καλό φωτιστικό γραφείου για να εξασφαλίσετε τον κατάλληλο φωτισμό την ώρα της μελέτης. Όσον αφορά την καρέκλα, η ιδανική επιλογή είναι μία ρυθμιζόμενη και άνετη καρέκλα που θα μπορεί να προσαρμόζεται στο σώμα του σπιτιού. Προσθέστε ένα μαλακό μαξιλάρι, εάν χρειάζεται, για να βοηθήσετε το παιδί σας να φτάσει στο γραφείο.

Σχολικά (τα βασικά)

https://www.instagram.com/p/CiQCfIvMnte

Η λίστα με τα σχολικά είδη που θα πρέπει να πάρει το παιδί δίνεται τις πρώτες μέρες και διαφοροποιειται από σχολοείο σε σχολείο και τάξη σε τάξη. Από τα βασικά που θα χρειαστεί έτσι και αλλιώς να αγοράσετε είναι τα εξής:

τετράδια για πρόχειρα (πέρα από αυτά που θα χρειαστεί στα μαθήματά του)

  • μολύβια
  • στυλό
  • μαρκαδόρους
  • μπλοκ ζωγραφικής
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved