Σχολικά: Πού να ξοδέψετε χρήματα και πού όχι

Αγοράστε αυτά τα σχολικά είδη αλλά όχι αυτά.

Σχολικά: Πού να ξοδέψετε χρήματα και πού όχι
Bigstock

Οι περισσότεροι από εμάς περνούν αυτές τις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού ψάχνοντας στο διαδίκτυο σχολικά είδη. Καθώς κοιτάζουμε τις τιμές των τετραδίων, των μολυβιών, των γεωμετρικών οργάνων και άλλων πραγμάτων που τα παιδιά μας χρειάζονται, ο λογαριασμός αυξάνεται.

Τα σχολικά είδη είναι ακριβά. Ως μαμά τεσσάρων παιδιών - που θα πάνε όλα στο σχολείο το φθινόπωρο - θέλω να σας βοηθήσω. Υπάρχουν σχολικά είδη που πρέπει να αγοράσετε και υπάρχουν και σχολικά είδη που δεν χρειάζεται να αδειάσετε το πορτοφόλι σας για να αποκτήσετε.

Σχολική τσάντα

Αυτό είναι ένα από τα πολλά σχολικά είδη που συνιστώ να χαλάσετε τα χρήματά σας. Τα φθηνά σακίδια πλάτης σκίζονται εύκολα, χαλάνε και θα τραυματίσουν την πλάτη των παιδιών σας μακροπρόθεσμα. Οι σχολικές τσάντες πρέπει να είναι λεπτές, ελαφριές, αδιάβροχες και με αρκετό χώρο. Στο διαδίκτυο θα βρείτε σακίδια που αναγράφουν ιδανικό ύψος παιδιού.

Η σχολική τσάντα του παιδιού σας δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μεγάλη, ούτε πολύ μικρή. Ψάξτε για σακίδιο με ανθεκτικά λουριά και φυσικά να πλένεται. Ένα καλής ποιότητας σακίδιο μπορεί να αντέξει αρκετά χρόνια. Για να βρείτε το ιδανικό σακίδιο για το παιδί σας κάντε μια έρευνα αγοράς και διαβάστε κριτικές για το ποιο αντέχει περισσότερο.

Τετράδια

Οι τιμές των τετραδίων ποικίλουν αν και πρόκειται για απλό χαρτί, σωστά; Ένα καλό τετράδιο μπορεί να κοστίζει αρκετά χρήματα και ναι τόσο το σχέδιο όσο και τα φύλλα που έχει (50 ή 100) παίζουν ρόλο. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς ελέγξτε πόσα φύλλα έχουν σημειωμένα και πόσα όχι. Αν το τετράδιο είναι σχεδόν καινούριο και έχει πάνω από τα μισά φύλλα καθαρά, κρατήστε το και χρησιμοποιήστε το ως πρόχειρο την επόμενη χρονιά.

Μαρκαδόροι, χρώματα και λαδοπαστέλ

Σίγουρα υπάρχει μεγάλη διαφορά στις μάρκες μαρκαδόρων και χρωμάτων. Πριν αγοράσετε μαρκαδόρους, χρώματα και λαδοπαστέλ στα παιδιά σας, περιμένετε να πάρετε τη λίστα από τη δασκάλα του. Μπορεί να ζητήσει συγκεκριμένο brand. Αν δεν ζητήσει κάποια συγκεκριμένη μάρκα, κάντε εσείς κάποια οικονομική επιλογή. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε; Να αναγράφει ότι είναι πλενόμενη και ότι βγαίνουν εύκολα από επιφάνειες και ρούχα.

Έξτρα tip: Πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς δοκιμάστε τους παλιούς μαρκαδόρους σε ένα χαρτί και δείτε ποιοι έχουν αρκετό μελάνι και ποιοι όχι. Αυτούς που δεν γράφουν καλά ξεφορτωθείτε τους και κρατήστε εκείνους που είναι σε καλή κατάσταση.

Μολύβια, κόλες, μαρκαδόροι υπογράμμισης και άλλα

Ελέγξτε όλες τις παλιές κασετίνες των παιδιών σας και κρατήστε ό,τι γράφει καλά και ό,τι είναι σε καλή κατάσταση. Μην αγοράζετε φθηνά μολύβια γιατί τις περισσότερες φορές δεν ξύνονται καλά και η μύτη τους σπάει. Επιλέξτε ένα brand το οποίο είναι γνωστό για την καλή του ποιότητα. Επιπλέον διαλέξτε πακέτα με 10 μολύβια (συνήθως έχουν καλύτερη τιμή) και το ίδιο κάνετε και με τα άλλα προϊόντα. Αντί για μία κόλλα διαλέξτε ένα πακέτο προσφοράς.

Αθλητικά παπούτσια

Τα παπούτσια μπορεί να είναι αρκετά ακριβά, αλλά όπως στην σχολική τσάντα έτσι και εδώ, θα πρέπει να στοχεύσετε απόλυτα στην ποιότητα. Το παιδί σας πιθανότατα να φοράει τα παπούτσια του κάθε μέρα, για επτά (ή περισσότερες) ώρες την ημέρα. Είναι προτιμότερο να αγοράσετε ένα καλό ζευγάρι παπούτσια, παρά κάποιο οικονομικό που σε λίγο καιρό θα φθαρθεί.

Χρησιμοποιώντας ξανά κάποια σχολικά είδη, όπως τη σχολική τσάντα καλής ποιότητας, τα αθλητικά παπούτσια και αγοράζοντας πακέτα που βρίσκονται σε προσφορά, θα καταφέρετε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα για άλλα πράγματα που ίσως να χρειάζεται το παιδί σας. Επίσης να θυμάστε ότι όσο νωρίτερα ψωνίζετε κάποια σχολικά είδη που ξέρετε ότι παιδί σας θα χρειαστεί, τόσο πιο πιθανό είναι να βρείτε εξαιρετικές προσφορές.

πηγή: mom.com

Η Μεγάλη Μέρα: Δείτε περισσότερα άρθρα στο back to school αφιέρωμα του Mothersblog.gr και... καλή αρχή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved