Μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, λαδοπαστέλ – Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα για το παιδί σας

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τους μαρκαδόρους, τις ξυλομπογιές και λαδοπαστέλ πριν κάνετε τις αγορές σας.

Μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, λαδοπαστέλ – Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα για το παιδί σας
Bigstock

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά και από τα πρώτα πράγματα που κάνουν γονείς και παιδιά είναι ετοιμάσουν τη λίστα με τα σχολικά. Από αυτήν φυσικά δεν λείπουν τα σύνεργα ζωγραφικής. Στη λίστα σας θα βρίσκονται σίγουρα μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, λαδοπαστέλ και σήμερα θα δούμε αναλυτικά τι πρέπει να γνωρίζετε για το κάθε ένα, αλλά και τι να προσέξετε στις αγορές σας.

Μαρκαδόροι

Οι μαρκαδόροι έχουν ως βασικό συστατικό τους το νερό. Έχουν έντονα χρώματα, στεγνώνουν γρήγορα και το παιδί μπορεί να τους χρησιμοποιήσει για να χρωματίσει εύκολα μεγάλες επιφάνειες. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για περιγράμματα ή και σχεδιασμό.

Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε μαρκαδόρους χοντρούς, πιο λεπτούς και μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Με τους λεπτούς μαρκαδόρους το παιδί θα έχει τη δυνατότητα να εξασκήσει τις λεπτές κινητικές του δεξιότητες, ενώ οι πιο χοντροί είναι ιδιαίτερα βολικοί για να ζωγραφίζει χρωμοσελίδες και μεγάλες επιφάνειες.

Όσον αφορά τα χρώματα, υπάρχουν σετ 12 και 24 τεμαχίων. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι μαρκαδόροι σε μεταλλικά χρώματα όπως οι Stabilo 377 Metallic Trio των 8 τεμαχίων.

metallikoi-markadoroi.JPG

Μαρκαδόροι που θα λατρέψουν οι μαμάδες; Οι μαρκαδόρους washable που βγαίνουν εύκολα από τα ρούχα, όπως είναι οι Carioca Birello 24 τεμαχίων.

carioca-washable.JPG

Μαρκαδόροι που θα λατρέψουν τα παιδιά; Οι αρωματικοί μαρκαδόροι Carioca Perfume 12 τεμαχίων. Το μελάνι μπορεί και σε αυτήν την περίπτωση να αφαιρεθεί εύκολα από το δέρμα και τα ρούχα και είναι και μη τοξικοί.

markadoroi-aromatikoi.JPG

Ξυλομπογιές

Τα παιδιά νιώθουν περισσότερη ασφάλεια ζωγραφίζοντας με ξυλομπογιές από ότι με μαρκαδόρους. Είναι το ιδανικό σύνεργο για ζωγραφιές με περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ επιπλέον θετικό τους είναι ότι ανάλογα με το πόσο πιέζει το παιδί τη μύτ,η μπορεί να «παίξει» με την ένταση και τις αποχρώσεις.

Στην αγορά υπάρχει επίσης ποικιλία όσον αφορά τα χρώματα. Εμείς σας προτείνουμε το σετ 24 τεμαχίων που περιέχει ξυλομπογιές σε πολλές αποχρώσεις και θα βοηθήσει το παιδί να ξεδιπλώσει τη δημιουργικότητά του.

ksulompogies-24-temaxia.JPG

Ακόμα πιο ιδιαίτερες είναι οι υδατοδιαλυτές ξυλομπογιές. Η διαφορά τους με τις απλές ξυλομπογιές είναι ότι με ένα ειδικό πινέλο νερού μπορείτε να παίξετε με την υφή και τις αποχρώσεις.

1662545551160-503274268-ksulompogies.JPG

Για τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας προτείνουμε τις μεταλλικές ξυλομπογιές Metallic Faber Castell των 10 τεμαχίων.

Λαδοπαστέλ

Τα λαδοπαστέλ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και από τα πιο μικρά παιδιά. Δίνουν ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα και χρωματικά και ως προς την υφή. Σετ που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά; Το Talens Van Gogh Oil το οποίο περιέχει 60 διαφορετικές αποχρώσεις.

korompogies.jpg

Η Μεγάλη Μέρα: Δείτε περισσότερα άρθρα στο back to school αφιέρωμα του Mothersblog.gr και... καλή αρχή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved