Όταν ο έφηβος δεν έχει όρεξη - Πιθανές αιτίες (pics)

Ποιοι είναι οι λόγοι οι έφηβοι συχνά δεν έχουν όρεξη;

Όταν ο έφηβος δεν έχει όρεξη - Πιθανές αιτίες (pics)

Το παιδί σας είναι στην εφηβεία και τρώει λιγότερο; Μήπως ανησυχείτε για την ξαφνική απώλεια της όρεξής του;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι διατροφικές συνήθειες των εφήβων αλλάζουν συχνά και μπορεί να είναι τυχαίες. Συνήθως οφείλονται στην διάθεσή τους που παρουσιάζει διακυμάνσεις αλλά και στα διάφορα θέματα που τους απασχολούν και έχουν να κάνουν με το σώμα τους, τις σχέσεις τους, την εικόνα τους γενικότερα.

Ωστόσο, η παρατεταμένη έλλειψη όρεξης μπορεί να οδηγήσει σε μη υγιή απώλεια βάρους, κακές σχολικές επιδόσεις ακόμα και ασθένειες. Επομένως, είναι σημαντικό να προσέχετε τη διατροφή του έφηβου παιδιού σας και σε περίπτωση προβλήματος να το χειριστείτε αναλόγως.

Ποια είναι όμως τα πιο κοινά αίτια που οδηγούν στον έφηβο σε απώλεια όρεξης;

Αγχος

Το άγχος συνήθως είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ο έφηβος δεν έχει όρεξη. Οι αλλαγές που συμβαίνουν λόγω ορμονών στο σώμα των εφήβων σε συνδυασμό με την πίεση που νοιώθουν να έχουν καλές επιδόσεις στο σχολείο, στον αθλητισμό, στις σχέσεις τους, αυξάνει το άγχος τους με αποτέλεσμα να μην έχουν διάθεση για φαγητό.

Γι΄ αυτό είναι σημαντικό να μιλάτε μαζί τους και να τα ενθαρρύνετε να συμμετέχουν στις αγαπημένες τους δραστηριότητες προκειμένου να μειώσουν το άγχος τους.

Κατάθλιψη

Οι έφηβοι μπορούν να υποφέρουν από κατάθλιψη για οποιονδήποτε λόγο. Το αδικαιολόγητο άγχος μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κατάθλιψη. Ένα από τα συμπτώματα της κατάθλιψης είναι η μειωμένη όρεξη ή οι αλλαγές στο διατροφικό μοτίβο. Για να γνωρίζετε σίγουρα εάν το παιδί σας έχει κατάθλιψη αναζητήστε και άλλα σημάδια όπως αλλαγές στα ωράρια ύπνου, έλλειψη ενδιαφέροντος για το σχολείο ή για τους φίλους του.

Εφόσον έχετε βεβαιωθεί ότι το παιδί σας έχει κατάθλιψη θα πρέπει χωρίς καθυστέρηση να αναζητήσετε τη βοήθεια ειδικού.

Δείτε και τους υπόλοιπους λόγους στη gallery που ακολουθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή:www.momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved