Εφηβεία και ενηλικίωση: τι έχει αλλάξει;

Ο Donald Winnicott, διάσημος παιδοψυχίατρος και ψυχαναλυτής αναφέρει ότι «για την ανωριμότητα της εφηβείας υπάρχει μόνο μια θεραπεία κι αυτή είναι το πέρασμα του χρόνου». Υποστηρίζει επίσης, ότι η ανωριμότητα είναι το πιο πολύτιμο πράγμα της εφηβείας και ουσιαστικό στοιχείο υγείας.

Εφηβεία και ενηλικίωση: τι έχει αλλάξει;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτηρίζει ως εφηβεία την ηλικιακή περίοδο από τα 11 ως τα 19έτη ενώ η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία την περίοδο από τα 11 ως τα 21 έτη .

Αναπροσαρμογής των ηλικιακών ορίων της ενηλικίωσης ;

Αρκετή συζήτηση γίνεται τελευταία για τα όρια αυτά καθώς έρευνες με scanning στον εγκέφαλο του έφηβου, αποδεικνύουν ότι η ωρίμανση του ανατομικά, στη μορφή του εγκεφάλου του ενήλικα, ολοκληρώνεται πλέον αρκετά αργότερα έως τα 24 έτη, κατά άλλους ακόμη και έως τα 26 έτη. Αυτό έχει τεράστια σημασία, καθώς θέτει σε πολλές χώρες, το ερώτημα της αναπροσαρμογής των ηλικιακών ορίων της ενηλικίωσης που θα μπορούσε να επισύρει αλλαγές στις κοινωνικές και δομές Υγείας μιας χώρας, ακόμη και στο νομικό πλαίσιο που αφορά δικαιώματα των εφήβων/ενηλίκων.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved