Περιποίηση προσώπου για έφηβες: 7 φυσικές συνταγές για σπιτικές μάσκες

Ποιος λέει ότι χρειάζεται ένας γονιός να ξοδέψει μια περιουσία σε κρέμες προσώπου και μάσκες για τα έφηβα κορίτσια του; Ορίστε 7 απλές και φυσικές μάσκες προσώπου που μπορούν να φτιάξουν οι έφηβες μόνες τους στο σπίτι, αποκτώντας λαμπερό και υγιές δέρμα.

Περιποίηση προσώπου για έφηβες: 7 φυσικές συνταγές για σπιτικές μάσκες
Bigstock

Και ναι, οι έφηβες ταλαιπωρούνται από λιπαρότητα, ξηροδερμία και αρκετά σπυράκια. Αυτό τις κάνει να ασχολούνται λίγο περισσότερο με τον καθρέφτη τους και δη με την εμφάνισή τους.

Η εφηβεία μπορεί να είναι αρκετά σκληρή ειδικά με το δέρμα των παιδιών γι' αυτό και οι γονείς θα πρέπει να τα βοηθήσουν να διατηρήσουν ένα υγιές και φρέσκο δέρμα. Εκτός από την τακτική φροντίδα ομορφιάς, είναι εξίσου σημαντικό να πίνουν πολύ νερό και να κοιμούνται καλά, να ξεκουράζονται και να γυμνάζονται.

Η συστηματική και καθημερινή φροντίδα του δέρματός από νωρίς θα αποτρέψει μακροχρόνιες επιπλοκές και θα βοηθήσει το παιδί σας να διατηρήσει τη νεανικότητά του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν χρησιμοποιείτε σπιτικά υλικά για μάσκες προσώπου

  • Πάντα να χρησιμοποιείτε φρέσκα υλικά
  • Χρησιμοποιήστε τη μάσκα που θα φτιάξετε την ίδια μέρα και μην την αποθηκεύετε για να τη χρησιμοποιήσετε αργότερα.
  • Πλύνετε το πρόσωπο με ένα απαλό σαπούνι πριν απλώσετε οποιαδήποτε μάσκα προσώπου
  • Όταν απλώσετε τη μάσκα αποφύγετε την περιοχή των ματιών
  • Ξεπλύνετε με απλό νερό για να αφαιρέσετε τη μάσκα από το πρόσωπό σας.
  • Αν νιώθετε το δέρμα στεγνό (να τραβάει) απλώστε μια μικρή ποσότητα ενυδατικού όπως μερικές σταγόνες λάδι καρύδας ή έλαιο αμυγδάλου).

7 απλές σπιτικές μάσκες προσώπου για έφηβα κορίτσια

Ορίστε μερικές απλές σπιτικές μάσκες που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι. Το δέρμα τους θα ενυδατωθεί και θα αποκτήσει τη χαμένη του λάμψη.

1. Ρεβυθάλευρο με γιαούρτι

Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας ρεβυθάλευρο με γιαούρι και μια πρέζα κουρκουμά. Απλώστε στο πρόσωπο μια λεπτή στρώση. Αφήστε να στεγνώσει καλά και έπειτα ξεπλύνετε.

Πώς βοηθά; Αυτή η μάσκα θα καθαρίσει το δέρμα από τους πόρους και θα καθαρίσει το δέρμα σε βάθος.

2. Αλεύρι αμυγδάλου με μέλι

Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι με δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι αμυγδάλου και ένα κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι. Απλώστε στο δέρμα και ξεπλύνετε μετά από 15 με 20 λεπτά.

Πώς βοηθά; Αυτό το μείγμα θα ενυδατώνει το δέρμα.

3. Φράουλες με μέλι

Λιώστε δύο φράουλες και ανακατέψτε τις με λίγο μέλι και γάλα. Απλώστε σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε για 20-230 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Πώς βοηθά; Το μέλι βοηθά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας και το κάνει πιο απαλό. Οι φράουλες μειώνουν τις βλάβες στο δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία.

4. Τριαντάφυλλο και κάρδαμο

Πάρτε τα πέταλα από μερικά αρωματικά ροζ τριαντάφυλλα, και πλύντε τα καλά. Στεγνώστε τα με ένα χαρτομάντηλο. Σε ένα μπλέντερ βάλτε τα φύλλα, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, μια πρέζα κάρδαμο (σε σκόνη) και 3-4 φυλλαράκια σαφράν. Απλώστε στο δέρμα και αφήστε το για περίπου 30 λεπτά. Ξεπλύνετε και στεγνώστε με μια πετσέτα ταμποναριστά.

Πώς βοηθά; Αυτό το μείγμα με τα τριαντάφυλλα, το κάρδαμο, το σαφράν και το μέλι βοηθά το δέρμα να λάμψει και το ενυδατώνει.

5. Αγγούρι με βουτυρόγαλα

Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας χυμό αγγουριού, με μια πρέζα κουρκουμά και μια κουταλιά της σούπας βουτυρόγαλα. Απλώστε και αφήστε για περίπου 20-30 λεπτά. Απλώστε καθημερινά αυτή τη μάσκα για περίπου επτά μέρες. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πάντα φρέσκα υλικά κάθε φορά.

Πώς βοηθά; Αυτή η μάσκα μειώνει το μαύρισμα του προσώπου και το κάνει να λάμπει.

6. Γάλα με ροδόνερο

Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας γάλα με μια κουταλιά της σούπας γλυκερίνη και μια κουταλιά της σούπας ροδόνερο. Κάντε μασάζ με αυτό το μείγμα στο πρόσωπο και αφήστε το να δράσει για περίπου 30 λεπτά έως μία ώρα. Ξεπλύνετε και στεγνώστε ταμποναριστά με μια πετσέτα προσώπου.

Πώς βοηθά; Αυτή η μάσκα θα κάνει το δέρμα πιο λείο.

7. Μέλι και μπανάνα

Λιώστε μια μικρή μπανάνα και ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και μερικές σταγόνες λεμονιού. Απλώστε σε καθαρό δέρμα και ξεπλύνετε μετά από 30 λεπτά.

Πώς βοηθά; Η μπανάνα και το μέλι θρέφουν και ενυδατώνουν το δέρμα προσθέτοντας μια φυσική λάμψη.

Η προσωπική περιποίηση θα κάνει το έφηβο παιδί σας να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του. Βοηθήστε την κόρη σας να ξεπεράσει κάθε άγχος για την εμφάνισή της και διδάξτε της να απολαμβάνει την καθημερινότητά της χωρίς να σκέφτεται πώς την βλέπουν οι άλλοι.

πηγή: parentcircle.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved