Από ποια ηλικία τα κορίτσια κάνει να χρησιμοποιούν gel στα νύχια τους

Πόσο χρονών μπορεί να βάψει ένα κορίτσι τα νύχια του με βερνίκι gel; Πρέπει να αρνηθείτε στις 11χρονες ή 12χρονες κόρες σας ή όχι; Είναι τελικά το βερνίκι gel επικίνδυνο για τα νύχια των παιδιών;

Από ποια ηλικία τα κορίτσια κάνει να χρησιμοποιούν gel στα νύχια τους
Bigstock

Πολλά κορίτσια βιάζονται να μεγαλώσουν. Θέλουν να ενηλικιωθούν το συντομότερο δυνατό. Τις περισσότερες φορές, η «ενηλικίωση» για ένα έφηβο κορίτσι συνδέεται με το μακιγιάζ, το στυλ ντυσίματος και το μανικιούρ. Τα νεαρά κορίτσια σήμερα δεν αρκούνται σε ένα απλό βερνίκι μιας και θέλουν να νύχια τους να είναι μακριά, τετράγωνα ή οβάλ και φυσικά να έχουν φτιαχτεί με βερνίκι gel.

Πόσο χρονών μπορεί να βάψει ένα κορίτσι τα νύχια του με βερνίκι gel; Πρέπει να αρνηθείτε στις 11χρονες ή 12χρονες κόρες σας ή όχι; Είναι τελικά το βερνίκι gel επικίνδυνο για τα νύχια των παιδιών;

Οι απόψεις διίστανται

Κάποιοι θα σας πουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά βερνίκι gel ενώ κάποιοι θα σας πουν ότι ναι, δεν κάνει να χρησιμοποιούν τέτοιο βερνίκι.

Το βερνίκι gel για ένα έφηβο κορίτσι δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτό μπορεί να προέρχεται από το γεγονός ότι τα νύχια των κοριτσιών κάτω των 15 ετών είναι αρκετά λεπτά. Αναπτύσσονται όχι μόνο σε μήκος, όπως στις ενήλικες γυναίκες, αλλά και σε πλάτος και πάχος. Όσες γυναίκες έχουν λεπτά νύχια, γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες. Ξεφλουδίζουν, κάνουν ραβδώσεις και το απλό βερνίκι που χρησιμοποιούν ξεφλουδίζει γρήγορα. Τα ίδια προβλήματα θα πρέπει να περιμένουν και τα νεαρά κορίτσια, των οποίων η επιφάνεια των νυχιών δεν είναι ακόμη έτοιμη να δεχτεί το συγκεκριμένο υλικό και το βάρος του.

Όπως θα καταλάβατε λοιπόν δεν μιλάμε για το υλικό μιας και το υλικό δεν είναι εκείνο που θα βλάψει τα νύχια των παιδιών αλλά μιλάμε για τη βλαβερότητα της επίστρωσης. Όταν το υλικό στεγνώσει κάτω από τη λάμπα, σκληραίνει και εμποδίζει την ελεύθερη ανάπτυξη των νυχιών.

Τα νύχια καλύπτονται από ένα υλικό (το gel) το οποίο εμποδίζει τη σωστή τους ανάπτυξη. Το αποτέλεσμα; Με τα χρόνια τα νύχια των παιδιών θα γίνουν αδύναμα, θα σπάνε, θα αφυδατωθούν και θα λεπτύνουν ακόμη περισσότερο αφού δεν θα «αναπνέουν» σωστά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε ποια ηλικία μπορεί ένα κορίτσι να βάψει τα νύχια της με ένα βερνίκι gel;

Οι ειδικοί συμβουλεύουν όχι νωρίτερα από 15-16 ετών. Σε αυτή την ηλικία, οι πιθανότητες να καταστρέψουν τα παιδιά σας τα νύχια σας είναι πολύ μικρότερες από αυτές στις μικρότερες ηλικίες.

Κάνει ένα παιδί 11 και 12 ετών να φτιάξει τα νύχια του με gel;

Οι ειδικοί λένε όχι! Αλλά αν έχετε μια κόρη που επιμένει κατηγορηματικά να κάνει μανικιούρ με αυτή την τεχνική χωρίς να θέλει να ακούσει τους λόγους για τους οποίους αρνείστε, επισκεφθείτε μαζί ένα καλό κέντρο αισθητικής και εμπιστευτείτε αυτή τη δουλειά μόνο σε επαγγελματίες. Επιλέξτε ποιοτικά υλικά από επώνυμες εταιρείες που θα μειώσουν τους κινδύνους στα νύχια των παιδιών.

Σε ποια ηλικία μπορεί ένα κορίτσι να κάνει gel χωρίς να ρισκάρει την υγεία των νυχιών του;

Αν η έφηβη κόρη σας ζητήσει δώρο μανικιούρ, όπως μπορεί να κάνετε και εσείς άλλωστε, προσφέρετέ της μια εναλλακτική. Το βερνίκι gel όπως αναφέραμε κρύβει κινδύνους για την ανάπτυξη των νυχιών. Πότε μπορεί να βάψει τα νύχια με gel; Ιδανικά θα πρέπει να είναι όπως αναφέραμε άνω των 16 ετών, όταν τα νύχια έχουν αναπτυχθεί αρκετά για να αντέξουν μια σκληρή επίστρωση επάνω τους. Σήμερα σε αρκετά κέντρα αισθητικής αλλά και σε καταστήματα με καλλυντικά, μπορείτε να βρείτε προϊόντα, που δεν χρειάζονται λάμπα για να σταθεροποιηθούν και είναι αρκετά ανθεκτικά.

Λάβετε υπόψη τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία της κόρης σας, τις προτιμήσεις της και τον λόγο που θέλει να κάνει αυτό το είδος μανικιούρ. Μήπως έχει επηρεαστεί από τις παρέες της ή άλλα κορίτσια; Αν η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ναι, τότε ίσως θα πρέπει να της εξηγήσετε καλύτερα τους λόγους που αρνείστε και δεν θέλετε ακόμη να βάψει τα νύχια της με αυτή την τεχνική.

Ποιο μανικιούρ είναι κατάλληλο για μία έφηβη;

Σίγουρα όχι τα έντονα χρώματα και τα μακριά νύχια. Εξηγήστε στην κόρη σας ότι θα πρέπει να ακολουθεί κάποιους κανόνες, ειδικά αν θέλει να έχει βαμμένα νύχια στο σχολείο. Αν και ιδανικά το μανικιούρ θα έπρεπε να το επιλέγουν περιόδους που δεν πηγαίνουν για μάθημα, υπάρχουν παιδιά που θέλουν να έχουν περιποιημένα άκρα στο σχολείο. Έτσι οι μοναδικές επιλογές σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι απαλές ή nude αποχρώσεις, το γαλλικό ή το ombre.

Άλλους κινδύνους που κρύβουν τα τεχνητά νύχια

Εκτός από τα προβλήματα που προκαλούν στα νύχια τα βερνίκια gel, προβλήματα προκαλούν και οι λάμπες UV που χρησιμοποιούνται είτε για αυτά είτε για το λεγόμενο ημιμόνιμο μανικιούρ.

Με τη χρήση λάμπας, τα χέρια των παιδιών με τον καιρό ενδέχεται να εμφανίσουν πανάδες. Ένα σύνηθες δερματολογικό πρόβλημα με κύριο χαρακτηριστικό την εμφάνιση σκούρων κηλίδων.

Η UV ακτινοβολία των λαμπών που χρησιμοποιούνται για τη σταθεροποίηση των υλικών που τοποθετούνται στα νύχια, έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει τα μελανοκύτταρα.

Όπως αναφέρει και το ncbi, η παιδική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία έχει επιβλαβείς επιδράσεις στο δέρμα (επιδημιολογικά στοιχεία). Η έκθεση των νέων κάτω των 20 ετών στην υπεριώδη ακτινοβολία έχει αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες ιδιαίτερα μεταξύ των νεαρών γυναικών. Έχει μάλιστα συζητηθεί αρκετά η συσχέτιση της έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία με τα ποσοστά μελανώματος.

Τι να κάνετε αν η κόρη σας είναι 16 ετών και θέλει να κάνει gel; Προτείνετέ της να χρησιμοποιήσει μια αντηλιακή κρέμα στα χέρια πριν βάλει νύχια της κάτω από τη λάμπα.

με πληροφορίες από: thepilochki.ua & ncbi.nlm

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved