Μυστικά ομορφιάς για έφηβες

Η εφηβεία είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους. Παιδιά και γονείς.

Μυστικά ομορφιάς για έφηβες

Για να μην σας πιάνει πονοκέφαλος λοιπόν και για το δέρμα και την ρουτίνα ομορφιάς των παιδιών σας, που σε αυτή την ηλικία (12 και πάνω) θέλουν να έχουν όμορφο και λαμπερό δέρμα, εμείς έχουμε μερικά μυστικά για εσάς και την κόρη σας.

Η Leila Beauer είναι μια 17χρονη blogger και μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό ενημερώνει και συμβουλεύει κορίτσια της ηλικίας της αλλά και μικρότερα για το πώς μπορούν να φροντίζουν το δέρμα τους.

Πριν μερικά χρόνια μάλιστα και όταν ήταν 15 χρονών είχε αποκαλύψει τη δική της ρουτίνα και πώς αυτή την είχε βοηθήσει να αντιμετωπίσει τα στίγματα, τα πρώτα σπυράκια και τη λιπαρότητα του δέρματός της.

1. Καθαρισμός και ενυδάτωση

mistika omorfias gia efives 3

Αν υπάρχει ένα πράγμα που έχει μάθει από τη μαμά της από μικρή ηλικία είναι ο σωστός καθαρισμός προσώπου. Αυτό σημαίνει ότι τα νεαρά κορίτσια θα πρέπει να ξυπνούν 10 λεπτά νωρίτερα για να πλύνουν με ένα σαπούνι το πρόσωπό τους, να το καθαρίσουν έπειτα με μια λοσιόν (toner) και έπειτα να βάλουν μια ενυδατική κρέμα με αντηλιακή προστασία. (για τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε συμβουλευτείτε τη/τον φαρμακοποιό σας)

2. Απαλό scrub

mistika omorfias gia efives 4

Αποφύγετε τα σπιτικά σκληρά scrub για την ευαίσθητη επιδερμίδα των παιδιών σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να φτιάχνετε scrub με ζάχαρη για το πρόσωπό τους. Αν θέλετε να κάνουν ένα πίλινγκ στο πρόσωπο προτιμήστε απαλά scrub που θα φτιάξετε από φράουλες ή ακτινίδια.

3. Scrub χειλιών

mistika omorfias gia efives 5

Τα κορίτσια στην εφηβεία συνήθως ταλαιπωρούνται από τα σκασμένα χείλη τους. Το scrub χειλιών μια φορά την εβδομάδα θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα ενώ ένα lip balm ή απλά λίγο βούτυρο καρύδας θα τα κρατήσει ενυδατωμένα για πολλές ώρες.

4. Το πιο φθηνό καλλυντικό ομορφιάς

nero kallintiko omorfias

Κι όμως, σύμφωνα με την έφηβη beauty blogger το πιο φθηνό καλλυντικό ομορφιάς είναι το νερό. Εκτός από το να κρατά ενυδατωμένο και λαμπερό το δέρμα, καθαρίζει τις τοξίνες.

5. Υγιεινή διατροφή για λαμπερό δέρμα

mistika omorfias gia efives 6

Το δέρμα χρειάζεται υγιεινή διατροφή για να διατηρηθεί νέο, σφριγηλό και λαμπερό. Γι' αυτό πείτε τα έφηβα κορίτσια θα πρέπει να πουν ναι στα smoothies, τις σαλάτες και τα λαχανικά. Θέλουν μόνο λίγα λεπτά για να τα ετοιμάσει κανείς και γλιτώνουν από πολλές περίσσιες θερμίδες.

6. Η ωραία Κοιμωμένη

mistika omorfias gia efives 7

Ακόμη ένας τρόπος για να είναι το πρόσωπο ξεκούραστο και λαμπερό, είναι ο καλός ύπνος. Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι ο άνθρωπος πρέπει να κοιμάται τουλάχιστον 8 ώρες. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση των έφηβων κοριτσιών, που ο ύπνος και δη ο πλήρης και ξεκούραστος, θα πρέπει να γίνει ένα από τα beuty μυστικά τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved