Ιδέες για απλά και υγιεινά σχολικά γεύματα

Ιδέες για φαγητό σε μπολ για το σχολείο!

Ιδέες για απλά και υγιεινά σχολικά γεύματα
Bigstock

Ακόμη μια εβδομάδα ήρθε στο τέλος της με τα εύκολα και τα δύσκολα και εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε ιδέες για τα σχολικά γεύματα που μπορείτε να φτιάξετε στα παιδιά σας για το σχολείο.

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές τα παιδιά πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση έτοιμων γευμάτων, γλυκών ή σφολιατοειδών προϊόντων. Γι' αυτό η μόνη λύση είναι τα σπιτικά και υγιεινά γεύματα που θα φτιάξετε εσείς με τα χεράκια σας στο σπίτι.

Βασικές οδηγίες που πρέπει να γνωρίζετε πριν ετοιμάσετε οποιοδήποτε σχολικό γεύμα

Το τσαντάκι κολατσιού θα πρέπει να περιέχει όπως αναφέρει και η διατροφολόγος Γεωργία Ζιώγου, μισό φρούτο, μισή μερίδα λαχανικών, άπαχη πρωτεΐνη, προϊόντα ολικής άλεσης και φυσικά μια μερίδα γαλακτοκομικών.

Φτιάξτε λίστα από το Σαββατοκύριακο και αγοράστε όλα όσα θα χρειαστείτε

Το μυστικό να ετοιμάσετε ολοκληρωμένα και υγιεινά σχολικά γεύματα για τα παιδιά σας βρίσκεται στα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε. Γράψτε σε ένα χαρτί τι θα φτιάξετε στα παιδιά σας όλη την εβδομάδα, δείτε τι σας λείπει και τι έχετε στο σπίτι σας.

Προστάσεις για σχολικά γεύματα μιας εβδομάδας

Δευτέρα

Wrap ολικής άλεσης με τόνο, αβοκάντο, μαρούλι και άλλα λαχανικά

Δείτε εδώ πώς θα το φτιάξετε

Τρίτη

Ζαμπονοτυροψωμάκια με σουσάμι και αλεύρι ολικής

Δείτε εδώ πώς θα το φτιάξετε

Τετάρτη

Κρέπες από σπανάκι με ψητά λαχανικά

Δείτε εδώ πώς θα το φτιάξετε

Πέμπτη

Γαλατοπιτάκια με σιμιγδάλι

Δείτε εδώ πώς θα το φτιάξετε

Παρασκευή

Chocolate banana bread χωρίς μίξερ

Δείτε εδώ πώς θα το φτιάξετε

Να θυμάστε:

Το σχολείο δεν είναι χώρος για να σερβίρετε νέα τρόφιμα και νέες γεύσεις στα παιδιά σας. Περιοριστείτε σε τροφές που τρώνε, λατρεύουν και αγαπούν ώστε να είστε βέβαιοι ότι θα τα καταναλώσουν και δεν θα μείνουν νηστικά.

Φτιάξτε τα με αγάπη, συσκευάστε τα καλά και αν χρησιμοποιείτε ευαίσθητα υλικά που χρειάζονται ψύξη όπως αλλαντικά, τυριά, spreads κτλ. χρησιμοποιήστε παγοκύστες ώστε να μην αλλοιωθούν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved