Κρέπες από σπανάκι με ψητά λαχανικά - Υγιεινό σνακ για το σχολείο και όχι μόνο

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Κρέπες από σπανάκι με ψητά λαχανικά - Υγιεινό σνακ για το σχολείο και όχι μόνο

Συνταγή για πράσινες κρέπες από σπανάκι χωρίς γλουτένη και γέμιση από γιαούρτι. Υγιεινό σνακ για εσάς και τα παιδιά.

Υλικά:

Για τις κρέπες

  • 2 αυγά, μέτρια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρόκο
  • 220 γρ. γάλα
  • 100 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 3 κ.σ. ηλιέλαιο, για το τηγάνι

Για τη γέμιση

  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 2 καρότα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/4 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved