Ανοιξιάτικο smoothie για παιδιά - Θα ξετρελαθούν με τη γεύση του

  • Τα οφέλη των smoothies στην υγεία των παιδιών
  • Τι περιέχει το πράσινο ανοιξιάτικο smoothie
  • Πράσινο ανοιξιάτικο smoothie
Ανοιξιάτικο smoothie για παιδιά - Θα ξετρελαθούν με τη γεύση του

Τα οφέλη των smoothies στην υγεία των παιδιών

Τα smoothies είναι γρήγορα στην παρασκευή τους, απλά και μπορούν να επιτρέψουν στους γονείς να δώσουν τροφές σε ένα παιδί που διαφορετικά δεν θα έτρωγαν. Σε αντίθεση με τον χυμό, η ανάμειξη φρούτων και λαχανικών σε ένα smoothie διατηρεί ολόκληρο το φρούτο μέσα σε αυτό, το οποίο αφήνει τις φυτικές ίνες ανέπαφες. Τα παιδιά μπορούν να πάρουν όλες τις βιταμίνες, τα μέταλλα, τις πρωτεΐνες και τις φυτικές ίνες που προσφέρουν τα φρούτα και τα λαχανικά μέσα από ένα smoothie.

Τι περιέχει το πράσινο ανοιξιάτικο smoothie

Το σπανάκι, οι μπανάνες και ο ανανάς, είναι τα φρούτα και τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε αυτό το λαχταριστό smoothie.

prasino anoixiatiko smoothie gia paidia 1

Φωτογραφία από τον χρήστη A Koolshooter στο Pexels

Τα οφέλη τους; Πολλά!

Σπανάκι: Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αποτελεί εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Κ1, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ο σίδηρος, το ασβέστιο, το μαγγάνιο, το μαγνήσιο και το φυλλικό οξύ.

Μπανάνα: Οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη C και Β6 και καλά φυσικά σάκχαρα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μπανάνας βοηθά στη διατήρηση της καλής λειτουργίας της μνήμης μας και την ενίσχυση της δράσης των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο.

Ανανάς: Ο ανανάς είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και μαγγάνιο. Το μαγγάνιο, σε «συνεργασία» με τη βιταμίνη C, είναι απαραίτητο για να σχηματιστεί το κολλαγόνο.

Πράσινο ανοιξιάτικο Smoothie

prasino anoixiatiko smoothie gia paidia 3

Φωτογραφία από τον χρήστη Nicola Barts στο Pexels

Και ποιο παιδί δεν λατρεύει τις μπανάνες. Αυτό το smoothie θυμίζει αρκετά banana split milkshake με τη μόνη διαφορά ότι αυτό είναι υγιεινό μιας και περιέχει υλικά με ενέργεια και αρκετά θρεπτικά. Είδατε τα οφέλη παραπάνω, έτσι δεν είναι; Δείτε παρακάτω τη δοσολογία των συστατικών για να το φτιάξετε και εσείς.

Υλικά για 4 λαχταριστά ποτήρια:

  • 600ml κρύο νερό
  • 2 ξεφλουδισμένες, κομμένες σε ροδέλες και παγωμένες (στην κατάψυξη)
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο ανανά
  • ¼ κούπας χυμό ανανά
  • 1 κούπα φύλλα από baby σπανάκι

Πώς θα το φτιάξετε:

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα δυνατό μπλέντερ και πολτοποιήστε. Μόλις έχετε μια κρεμώδη υφή, σερβίρετε στα ποτήρια.

Ο,τιδήποτε πράσινο τα παιδιά το αποφεύγουν, όμως τούτο εδώ το ανοιξιάτικο smoothie θα το απολαύσουν και θα σας ζητήσουν και δεύτερο ποτήρι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved