Vegan αλμυρή καραμέλα για παιδιά - Πώς θα τη φτιάξετε

  • Υγιεινή συνταγή για παιδιά με χουρμάδες
  • Πώς θα το φτιάξετε
Vegan αλμυρή καραμέλα για παιδιά - Πώς θα τη φτιάξετε

Αν και είναι πάντα μια πρόκληση να κάνετε υγιεινές επιλογές όταν σας πιάνει μια λιγούρα για γλυκό είναι σχεδόν αδύνατο ειδικά κατά την διάρκεια κάποιων γιορτών, όπως είναι αυτή του Αγίου Βαλεντίνου, της Αποκριάς, των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Ο πειρασμός βρίσκεται σε κάθε γωνία, με τη μορφή μπισκότων, κέικ και άλλων νόστιμων λιχουδιών. Έτσι, είναι πραγματικά υπέροχο μια μαμά να έχει αποθηκευμένη στα τεφτέρια της μια συνταγή με λίγες θερμίδες που μπορεί να απολαύσει χωρίς ενοχές μαζί με τα παιδιά της.

Μια τέτοια συνταγή θα δείτε σήμερα. Vegan αλμυρή καραμέλα για να βουτήξετε τα αλμυρά κρακεράκια σας, τα αποξηραμένα μήλα σας ή τα κριτσινάκια σας.

Ναι και όμως υπάρχει αλμυρή καραμέλα που μπορείτε να φτιάξετε με χουρμάδες, που έχουν μια φυσική γλύκα και είναι gluten free.

Οι χουρμάδες είναι οι καρποί της χουρμαδιάς, ενός δέντρου που ευδοκιμεί στα τροπικά και υποτροπικά κλίματα. Οι αποξηραμένοι χουρμάδες δε, είναι από τα πιο θρεπτικά αποξηραμένα φρούτα και τα οφέλη από την κατανάλωσή τους είναι πολλά.

Για παράδειγμα έχουν πληθώρα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων και είναι πλούσιοι σε ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο. (Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη των χουρμάδων στη διατροφή των παιδιών, εδώ)


https://www.instagram.com/p/CPOwZ4DprW9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Υλικά για να φτιάξετε την αλμυρή καραμέλα

  • 1 κούπα χουρμάδες
  • γάλα αμυγδάλου
  • λίγη υγρή βανίλια
  • λίγο χοντρό αλάτι

Πώς θα το φτιάξετε:

Βήμα 1ο: Μουλιάστε τους χουρμάδες μέσα στο γάλα

Βήμα 2ο: Βάλτε τους χουρμάδες στο μπλέντερ χωρίς το γάλα, μαζί με τη βανίλια και τη μια πρέζα χοντρό αλάτι.

Βήμα 3ο: Πολτοποιήστε μέχρι να έχετε έναν πουρέ σε υφή της αρεσκείας σας. Το ντιπάκι σας είναι έτοιμο.

Βήμα 4ο: Απολαύστε βουτώντας μέσα αποξηραμένα φρούτα ή αλμυρά κρακεράκια.

extra tip: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα ώστε να γίνει πιο ρευστή η αλμυρή καραμέλα σας, συνοδεύοντας ένα παγωτό, φρούτα, pancakes ή μπισκότα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved