Πώς να βοηθήσετε το μωρό να σταθεί και να περπατήσει

Το μωρό στους 11 μήνες περπατά στο πλάι στηριζόμενο στα έπιπλα.

 

Πώς να βοηθήσετε το μωρό να σταθεί και να περπατήσει

Το μωρό στους 11 μήνες βελτιώνει την ισορροπία στην όρθια θέση, πιάνεται από τα έπιπλα και εξερευνά το περιβάλλον.

Από το μπουσούλημα στην όρθια θέση

Σε ηλικία 11 μηνών το μωρό σας κάθεται στην όρθια θέση, μπορεί να χειρίζεται τα χέρια του επιδέξια και με αυτά να διατηρεί την ισορροπία του. Με το ένα κρατά και με το άλλο εξερευνά. Μετακινείται και γυρίζει να μας κοιτάξει με νόημα κάθε φορά που κάνει ένα κατόρθωμα.

Χρησιμοποιεί οποιοδήποτε στήριγμα. Μπορεί να βρει τα πόδια μιας καρέκλας, την επιφάνεια ενός χαμηλού τραπεζιού, μια πολυθρόνα. Όλα γίνονται στηρίγματα για να εξερευνήσει το περιβάλλον.

Λίγα λόγια για τις στράτες

Οι στράτες είναι ένα παιχνίδι που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά το παιδί να κάνει τα πρώτα του βήματα. Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν μια διαφορετική γνώμη, γιατί με το πέρασμα του χρόνου γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι-όργανο μπορεί να δημιουργήσει υπερτονία στα κάτω άκρα και κυρίως στην ποδοκνημική λόγω κακής θέσης των κάτω άκρων. Επίσης, μπορεί το ένα πόδι να είναι κρεμασμένο χαμηλότερα από το άλλο, γεγονός που θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να αποδειχτεί επιβλαβές για την ανάπτυξή του. Αν χρησιμοποιείτε στράτα θα πρέπει να επιβλέπετε συνεχώς το μωρό και να μην την χρησιμοποιείτε για πολλή ώρα.

Η γνώμη του ειδικού

Το τρίμηνο 11-13 μηνών είναι το χρονικό διάστημα που το παιδί μαθαίνει να περπατά ανεξάρτητα. Μέσα σε αυτό το τρίμηνο κάθε μέρα κατακτά και από ένα νέο επίτευγμα μέχρι να ανεξαρτητοποιηθεί εντελώς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved