Τα οφέλη από το περπάτημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το περπάτημα είναι μια καλή άσκηση για τις γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Τα οφέλη από το περπάτημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Πρόκειται για μια ήπια και ασφαλής άσκηση καθ 'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αρκεί να μην το παρακάνετε και φυσικά ο γιατρός σας να έχει δώσει την έγκρισή του.

Τα οφέλη από το περπάτημα για μια έγκυο είναι πολλά.

Βελτιώνει τη φυσική σας κατάσταση: Το περπάτημα στην περίοδο της εγκυμοσύνης σας κρατά ενεργές και σε φόρμα. Είναι μια ολοκληρωμένη ρουτίνα σωματικής άσκησης, η οποία βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία και τονώνει τους μυς.

Σας βοηθά να ελέγχετε το βάρος σας: Το περπάτημα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τόσο το δικό σας βάρος όσο και του μωρού σας υπό έλεγχο κάτι που θα σας βοηθήσει και κατά τη διαδικασία του τοκετού.

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη κύησης: Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνουν τον κίνδυνο να διαβήτη τύπου 2 μετά τοκετό καθώς και τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού. Ασκήσεις όπως το περπάτημα θα κρατήσουν το σωματικό σας βάρος σε έλεγχο και θα μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη κύησης.

Μειώνει τον κίνδυνο προεκλαμψίας: Η προεκλαμψία είναι μια επιπλοκή της εγκυμοσύνης που προκαλείται από την υψηλή αρτηριακή πίεση και την περίσσεια πρωτεΐνης στα ούρα. Το περπάτημα βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και μειώνει τη χοληστερόλη, εξισορροπώντας έτσι τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Έτσι μειώνονται οι πιθανότητες πρόωρου τοκετού που προκαλείται λόγω προεκλαμψίας.

Μειώνει το άγχος: Το άγχος είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα για τις περισσότερες έγκυες γυναίκες. Οι αλλαγές στις ορμόνες προκαλούν αλλαγές της διάθεσης. Το περπάτημα, όπως και κάθε άλλη σωματική άσκηση, απελευθερώνει ενδορφίνες, τις ουσίες εκείνες που προκαλούν ευεξία στο σώμα. Έτσι το περπάτημα βοηθά στη μείωση του στρες και σας κάνει να νιώθετε καλύτερα.

Αυξάνει τις πιθανότητες φυσιολογικού τοκετού: Το περπάτημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει την ευελιξία και τονώνει τους μυς του ισχίου σας κάτι που βοηθά σε μια πιο εύκολη και γρήγορη διαδικασία τοκετού. Προτιμάτε να βάλετε στη ρουτίνα σας μια πρωινή βόλτα. ΄

Ανακουφίζει από πόνους: Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να εμφανιστούν πόνοι (πχ στην πλάτη, μέση) που γίνονται πιο έντονοι όταν δεν ασκείστε. Το περπάτημα θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τους πόνους και τη δυσφορία.

Άλλα οφέλη: Το περπάτημα θα μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης κόπωσης, κραμπών, δυσκοιλιότητας, κιρσών και αϋπνίας ιδιαίτερα τις νύχτες. Η άσκηση σε τακτική βάση προκαλεί ύπνο και το περπάτημα σε καθημερινή βάση θα σας βοηθήσει να καταναλώσετε ενέργεια διευκολύνοντας έτσι τη διαδικασία του ύπνου.

Tips

  • Εάν έχετε τη συνήθεια να περπατάτε τακτικά πριν την εγκυμοσύνη συνεχίστε να το κάνετε. Εάν τώρα ξεκινάτε αρχίστε με 15 με 30 λεπτά περπάτημα, τρεις ημέρες την εβδομάδα και στη συνέχεια επεκτείνετε μέχρι και 60 λεπτά για τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Μπορείτε να συνεχίσετε να περπατάτε μέχρι το τρίτο τρίμηνο και ακόμη και μετά τη γέννηση, όσο αισθάνεστε άνετα και πάντα φυσικά με την έγκριση και τις οδηγίες που σας έχει δώσει ο γιατρός σας.
  • Χρησιμοποιήστε παπούτσια για να υποστηρίξετε τις καμάρες και τους αστραγάλους σας. Παντόφλες ή σανδάλια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για το περπάτημα, καθώς μπορεί να γλιστρήσετε.
  • Έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό για να μείνετε ενυδατωμένες. Ενώ περπατάτε, υπάρχουν πιθανότητες να αφυδατωθείτε αφού η θερμοκρασία του σώματος αυξάνει.
  • Εάν είναι μια ηλιόλουστη ημέρα μην ξεχάσετε να φορέσετε αντηλιακή κρέμα και καπέλο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved