Ποια τα πραγματικά οφέλη του περπατήματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Ξέρουμε πόσο ωφέλιμο είναι. Γιατί όμως;

Ποια τα πραγματικά οφέλη του περπατήματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Η σημασία της συγκεκριμένης γυμναστικής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι μεγάλη αφενός γιατί είναι πολύ εύκολη και αφετέρου καθόλου επίπονη για μια μέλλουσα μανούλα και το μωρό της.

Το περπάτημα μπορεί να γυμνάσει μια μαμά και να προετοιμάσει το σώμα της για την διαδικασία του τοκετού. Ακόμα κι αν δεν γυμναζόσασταν πριν την εγκυμοσύνη, το περπάτημα είναι τόσο ασφαλές που δε σας εμποδίζει από το να ξεκινήσετε οποιαδήποτε στιγμή εσείς νιώσετε έτοιμη. Παράλληλα, η δυνατότητα να περπατάτε καθ’ όλη τη διάρκεια των εννέα μηνών σας απαλλάσσει από το άγχος και τις σκέψεις για το τι μπορείτε να κάνετε.

Η φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς είναι μια διαδικασία την οποία βοηθάει το περπάτημα. Πολύ σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι μια βόλτα στην γειτονιά μπορεί να ρίξει την πίεση μιας εγκυμονούσας και να ρυθμίσει τα επίπεδα χοληστερίνης που μετέπειτα δύνανται να δημιουργήσουν καρδιακά προβλήματα.

Μια άλλη πολύ σημαντική ικανότητα αυτής της μορφής άσκησης είναι η μείωση της πιθανότητας να εμφανίσετε διαβήτη κύησης. Τα αυξημένα επίπεδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνουν τον κίνδυνο να αποκτήσετε διαβήτη τύπου 2 μετά τον τοκετό. Επίσης αυξάνουν την πιθανότητα προώρου τοκετού και μακροσωμίας (μεγάλο μέγεθος μωρού). Η άσκηση, όπως το περπάτημα, συνδράμουν σημαντικά στον καλό έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου.

Συχνά στην εγκυμοσύνη παρουσιάζονται πονάκια και μυϊκά τραβήγματα ή κράμπες που γίνονται πιο έντονα όταν υπάρχει μειωμένη δραστηριότητα. Το περπάτημα όχι μόνο θα ελαττώσει την έντασή και την συχνότητά τους αλλά παράλληλα, μειώσει και τις κράμπες στα πόδια.

Τέλος, το περπάτημα μειώνει τον κίνδυνο προεκλαμψίας. Η προεκλαμψία είναι μία επιπλοκή στην διάρκεια της κύησης που χαρακτηρίζεται, μεταξύ άλλων, από αυξημένη αρτηριακή πίεση και παρουσία λευκώματος στα ούρα. Με το περπάτημα επιτυγχάνεται καλύτερος έλεγχος του βάρους και μείωση της χοληστερίνης και έτσι ρυθμίζεται καλύτερα η υπέρταση. Αυτό συμβάλει στην ελάττωση του κινδύνου πρόωρου τοκετού που αποτελεί τη σημαντικότερη επίπτωση της προεκλαμψίας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved