Zumba για παιδιά: Εύκολο δίλεπτο πρόγραμμα χορού (vid)

Τα παιδιά γυμνάζονται στο σπίτι χορεύοντας!

Zumba για παιδιά: Εύκολο δίλεπτο πρόγραμμα χορού (vid)

Zumba ή άλλιως... χορός και γυμναστική μαζί!

Ο χορός Zumba, όπως αναφέρει και το fit-blaster.com, άρχισε να λειτουργεί τη δεκαετία του 1990 στην Κολομβία και ανακαλύφθηκε από τον Alberto Beto Perez, χορευτή και χορογράφο, που ούτε καν ο ίδιος μπορούσε να φανταστεί την τροπή που θα έπαιρνε ένα «ευχάριστο ατύχημα».

Ο Perez δημιούργησε το πρόγραμμα γυμναστικής τυχαία ενώ έχασε τα βήματα σε μια από τις τάξεις aerobics όπου δίδασκε. Αυτοσχεδίασε έτσι μια δική του χορογραφία βασισμένη πάνω σε μία δική του κασέτα με μουσική salsa και meringue. Η τάξη του είχε ενθουσιαστεί με την τροπή του μαθήματος και έτσι η ιδέα εξαπλώθηκε. Η τάξη έγινε δημοφιλής και σήμερα, το πρόγραμμα επεκτάθηκε, έχοντας περίπου δέκα εκατομμύρια συμμετέχοντες. Το πρόγραμμα πήρε την αναγνώρισή του από κορυφαίους εκπαιδευτές γυμναστικής των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της IDEA Health and Fitness Association, το αμερικανικό Συμβούλιο για την άσκηση και το Aerobic Fitness Association of America.

Τα οφέλη της Zumba

Γυμνάζει όλο το σώμα, γυμνάζει τους κοιλιακούς μύες, βοηθά στην ανακούφιση του στρες, τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, αυξάνει την οστική πυκνότητα, μειώνει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης και βελτιώνει την ισορροπία του σώματος.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ένα εύκολο δίλεπτο πρόγραμμα Zumba για παιδιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved