Γυμναστική για παιδιά στο σπίτι: Ξύπνησαν τα νηπιάκια σας; Γυμναστείτε μαζί τους (vid)

Και τα μικρούλια μας χρειάζονται τη γυμναστική τους.

Γυμναστική για παιδιά στο σπίτι: Ξύπνησαν τα νηπιάκια σας; Γυμναστείτε μαζί τους (vid)

Καραντίνα, social distancing, κορονοϊός, παραμονή στο σπίτι, τακτική και σχολαστική απολύμανση, είναι μερικά από όλα όσα ζούμε τους τελευταίους περίπου δύο μήνες.

Πράγματα πρωτόγνωρα για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά που μέχρι χθες δεν ήξεραν τι πάει να πει social distancing και αγκάλιαζαν δίχως δεύτερη σκέψη τους αγαπημένους τους φίλους. Που δεν ήξεραν τι πάει να πει απολύμανση χεριών όταν ερχόταν η ώρα να βάλουν το δάχτυλο στο στόμα. Που δεν ήξεραν τι πάει να πει καραντίνα όταν είχαν ένα γεμάτο πρόγραμμα με το σχολείο τους και τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες.

Μέσα σε αυτό το διάστημα των δύο μηνών οι γονείς μάθαμε πώς να είμαστε εκτός από γονείς, δάσκαλοι, εκπαιδευτές, γυμναστές, μάγειρες, κατασκευαστές, διακοσμητές και πολλά άλλα.

Υποχρεωθήκαμε να περάσουμε χρόνο με τα παιδιά μας και δη με τα μικρότερα, κάνοντας στην κυριολεξία ΤΑ ΠΑΝΤΑ μέσα στο σπίτι.

Εκτός από ζωγραφική όμως, πλαστελίνες, κατασκευές και μαγειρική, γυμναστήκατε καθόλου με τα νηπιάκια σας ή αρκεστήκατε μόνο στην μετακίνηση 6 για έναν απλό περίπατο;

Όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις τις τελευταίες ημέρες, τα παιδιά πρέπει να γυμνάζονται για πολλούς λόγους, ακόμη και μέσα στο σπίτι.

Ένα παιδί που πηγαίνει παιδικό σταθμό ή νηπιαγωγείο, σύμφωνα με τους ειδικούς χρειάζεται να δραστηροποιείται 2 με 3 ώρες την ημέρα. Από αυτές μόνο η μία ώρα μπορεί να είναι κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής και οι υπόλοιπες να έχουν να κάνουν με το παιχνίδι.

Πώς θα κάνει όμως γυμναστική το μικρό σας, που έχει ξεσαλώσει αυτόν τον καιρό;

Μα φυσικά μαζί σας!

Φορέστε τα αθλητικά σας ρούχα, μαζέψτε τα μαλλιά ψηλά (αν έχετε κόρες) και κάντε ό,τι κάνει ο γυμναστής Joe Wicks ή αλλιώς The Body Coach όπως είναι γνωστός στο YouTube.

Πατήστε play στο βίντεο παρακάτω και αρχίστε γυμναστική



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved