Παιδιά φωτογραφίζονται με το λαγουδάκι του Πάσχα και χαρίζουν άφθονο γέλιο (pics)

Αναμνηστικές πασχαλινές φωτογραφίες παιδιών.

Παιδιά φωτογραφίζονται με το λαγουδάκι του Πάσχα και χαρίζουν άφθονο γέλιο (pics)

Tο λαγουδάκι του Πάσχα γνωστό και ως Easter Bunny, Easter Rabbit ή Easter Hare είναι φολκλορική φιγούρα και ταυτόχρονα σύμβολο της άνοιξης σε πολλές βόρειες ευρωπαϊκές χώρες.

Απεικονίζεται σαν λαγός που φορά ρούχα και κρατά πασχαλινά αυγά. Οι ρίζες του βρίσκονται στη Λουθηρανή Γερμανία όπου κατά το έθιμο είχε το ρόλο του δικαστή και αξιολογούσε την συμπεριφορά των μικρών παιδιών κα την αρχή των εορτών του Πάσχα.

Όπως διαβάσουμε στο el.wikipedia.org εκτός από τα αυγά, συχνά κρατούσε καραμέλες και έφερνε παιχνίδια στα σπίτια των μικρών παιδιών, έθιμο παρόμοιο με αυτό του Άγιου Βασίλη την Πρωτοχρονιά.

Σήμερα το έθιμο του Λαγού του Πάσχα υπάρχει σε πολλές Βόρειες Ευρωπαϊκές χώρες, στον Καναδά καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες . Ο λαγός πριν το Πάσχα βάφει τα αυγά του κόκκινα και τα κρύβει στους κήπους ώστε τα παιδιά το πρωί της Λαμπρής παίζοντας να τα ψάξουν και να τα βρουν.

Στο εξωτερικό είναι πολύ συνηθισμένο οι γονείς να φωτογραφίζουν τα παιδιά τους στην αγκαλιά ενός τεράστιου κούνελου ( όπως ακριβώς με τον Άγιο Βασίλη).

Μπορείτε να δείτε αρκετές τέτοιες φωτογραφίες στη gallery που ακολουθεί:

Φωτογραφίες: Instagram #easterbunnypics

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved