Το κυνήγι των κρυμμένων αυγών: Πασχαλινό παιχνίδι για να διασκεδάσουν τα παιδιά (pics)

Το κυνήγι των αυγών είναι ένα πασχαλινό παιχνίδι – έθιμο για τα παιδιά.

Το κυνήγι των κρυμμένων αυγών: Πασχαλινό παιχνίδι για να διασκεδάσουν τα παιδιά (pics)

Το παιχνίδι αυτό συνηθίζεται πολύ στην Ευρώπη και την Αμερική. Σκοπός του παιχνιδιού είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν τα κρυμμένα αυγά του Πάσχα.

Τα πραγματικά βραστά αυγά, τα οποία είναι συνήθως βαμμένα ή ζωγραφισμένα, τεχνητά αυγά κατασκευασμένα από πλαστικό γεμισμένα με σοκολάτα ή καραμέλες ή σε σχήμα σοκολάτας διαφόρων μεγεθών κρύβονται σε διάφορα μέρη. Το παιχνίδι συχνά παίζεται σε εξωτερικούς χώρους, αλλά μπορεί επίσης να παιχτεί και σε εσωτερικούς. Τα παιδιά συλλέγουν τα αυγά σε ένα καλάθι. Όταν το κυνήγι τελειώσει τα παιδιά παίρνουν διάφορα βραβεία που τα ορίζει όποιος οργανώνει το κυνήγι!

Πώς παίζεται

Διοργανώστε και εσείς ένα κυνήγι αυγών, είναι πολύ εύκολο. Κρύψτε τα αυγά σε όποιο σημείο νομίζετε – φροντίστε να θυμάστε τις κρυψώνες! Δώστε στα παιδιά από ένα καλαθάκι και ορίστε την έναρξη του παιχνιδιού. Σε κορμούς δέντρων, σε γλάστρες, πίσω από τον… καναπέ, ανάλογα με τον χώρο σας και την ηλικία των παιδιών επιλέξτε τις κρυψώνες. Όταν τα παιδιά θα βρίσκουν περισσότερα αυγά σε μια κρυψώνα δεν θα πρέπει να παίρνουν περισσότερα από ένα. Στο τέλος ανταμείψτε όλα τα παιδιά με γλυκίσματα, αναψυκτικά, κάποιο δώρο που θα επιλέξετε κ.λ..π.

Δείτε στις φωτογραφίες πώς παίζεται το παιχνίδι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved