Αυτές είναι οι πιο ιδιαίτερες πασχαλινές φωτογραφίες που έχετε δει (pics)

Πασχαλινές φωτογραφίες με …βαθύτερα νοήματα.

Αυτές είναι οι πιο ιδιαίτερες πασχαλινές φωτογραφίες που έχετε δει (pics)

H Amanda Cortez είναι φωτογράφος από το Τέξας. Πριν από μερικά χρόνια φωτογράφησε τα παιδιά της για το Πάσχα, θέλοντας να τους διδάξει παράλληλα το πραγματικό νόημα αυτών των ημερών.

Εκείνο που την ενδιέφερε ήταν να μην ταυτίσουν το Πάσχα μόνο με τα αυγά, τα κουνελάκια, τα παιχνίδια και τις διακοπές.

Η λέξη "Πάσχα" σημαίνει πέρασμα. Περιγράφει τη διαδρομή από τον καθημερινό πόνο στην κάθαρση, στη λύση και τη νίκη, παρόμοια όπως διαδραματίζεται και στις αρχαίες τραγωδίες.

«Ο άνθρωπος- ήρωας δέχεται τις προκλήσεις της ζωής, αρρώστιες, αδικίες, αντιζηλίες, ταπεινώσεις, και πονά για αυτά που του συμβαίνουν. Χρειάζεται να παλέψει, να αντισταθεί, να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες, ώστε να βγει νικητής», αναφέρει εύστοχα ο Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής.

Η Ανάσταση συμβολίζει την κάθαρση, δηλαδή τη νίκη του ανθρώπου επί των καθημερινών προβλημάτων. Αυτό είναι το μήνυμα της Μεγάλης Εβδομάδας για κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Ολα αυτά τα βαθύτερα νοήματα του Πάσχα, ήθελε να διδάξει στα παιδιά της η Amanda Cortez και οι φωτογραφίες αυτές ήταν μια καλή αφορμή. Ετσι, το αρχικό της project διευρύνθηκε καθώς άρχισε να φωτογραφίζει και άλλα παιδιά με φόντο τη φύση κι ένα σταυρό.

Δείτε τις φωτογραφίες της στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved