Βασιλική Μιλλούση: Η ανάρτηση με τη μεγάλη της κόρη, που έκανε πολλές μαμάδες να ταυτιστούν

Η ερώτηση που έκανε στις followers μαμάδες, άνοιξε μια πολύ μεγάλη κουβέντα.

Βασιλική Μιλλούση: Η ανάρτηση με τη μεγάλη της κόρη, που έκανε πολλές μαμάδες να ταυτιστούν

Εδώ ταιριάζει γάντι το Instagram VS reality. Η Βασιλική Μιλλούση δημοσίευσε τρεις υπέροχες φωτογραφίες της κόρης της, Σοφίας.

Η Σοφία όπως θα δείτε είναι χαμογελαστή, με ωραίο πολύχρωμο μακιγιάζ (Απόκριες βλέπετε) φορά φτερά και ένα DIY κοκαλάκι στα μαλλιά. Το σχόλιο που θα μπορούσε να συνοδεύσει τις φωτογραφίες θα μπορούσε να είναι κάτι όπως: «To the moon and back», «Η ζωή μου όλη», «Η χαρά της ζωής» και ό,τι άλλο χαρούμενο ή ό,τι άλλο θα έδειχνε την τέλεια και ήρεμη μαμαδίστικη ζωή της.

Όμως όχι. Η Βασιλική Μιλλούση ήταν πέρα για πέρα αληθινή και αποφάσισε να μοιραστεί μαζί με όλους τους διαδικτυακούς της φίλους, το τι προηγήθηκε πριν από αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες της Σοφίας.

«Ας μιλήσουμε για τη σημερινή ημέρα...πριν φτάσουμε σε αυτή την καρδούλα είχαμε "πόλεμο "στο σπίτι 😅.Ας το πάρω από την αρχή ξυπνήσαμε με χαρά ότι έχουμε Πάρτυ!!!
Ξεκίνησα με πολλή χαρά να τις ετοιμάζω και ενώ όλα πήγαιναν καλά ξεκίνησαν τα παράπονα, μαμά, όχι αυτό, δεν με έβαψες καλά, δεν είναι τα μάτια μου τα ίδια με την αδερφή μου, δεν είμαι η ελσα, δεν θέλω αυτό, αλλαξε μου φουστα ,δεν δεν δεν... μαζί με κλάματα και φωνές!
ΒΟΗΘΕΙΑ!», σχολίασε αρχικά η αθλήτρια της ενόργανης, ρωτώντας στη συνέχεια, πώς διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις οι άλλες μαμάδες που ζουν κάτι αντίστοιχο με εκείνη.

Τι είναι τα ξεσπάσματα ή αλλιώς temper tantrums;

«Πείτε μου εσείς που μάλλον είστε πιο σοφές από μένα.. ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ σε αυτές τις περιπτώσεις που υποθέτω δεν υπάρχουν μόνο σε εμάς, και ενώ εφαρμόζεις όσα περισσότερα μπορείς από αυτά που έχεις διαβάσει αλλά κάποια στιγμή... δεν έχεις άλλη υπομονή🙄».

Όπως ήταν φυσικό, τα σχόλια από αγορομαμάδες και κοριτσομαμάδες, έπεσαν βροχή. Όλες οι μαμάδες έχουμε ζήσει αντίστοιχες καταστάσεις στο σπίτι μας και όλες έχουμε νιώσει αβοήθητες μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις.

«Ανάσες, ανάσες! Έπειτα προσπαθώ να βλέπω. Όχι μόνο να την κοιτάζω. Να την βλέπω ουσιαστικά. Έστω για δευτερόλεπτα. Συνειδητοποιώ πόσο τυχερή είμαι που την έχω και ως διά μαγείας οπλίζομαι με περισσότερη υπομονή! ❤», έγραψε μια διαδικτυακή της φίλη, ενώ μια άλλη συμπλήρωσε, «Καμία φορά η σιωπή βοηθά.
Κλαίνε ξεσπάνε και κάποια στιγμή σταματούν όταν είσαι σιωπηλή/ός ηρεμούν και ξαφνικά είναι όλα καλά!».

Γιατί μια αγκαλιά νικάει ένα tantrum - Η ψυχολόγος εξηγεί

Ακολουθούν μερικά ακόμη σχόλια μαμάδων που έσπευσαν να της δείξουν ότι δεν είναι μόνη.

paidika-xespasmata-2.jpg

«Εδώ μαμά διδύμων κοριτσιών σχεδόν 4 ετών! Συμπάσχω! Για να βοηθήσω τις ίδιες αλλά και την ψυχική μου υγεία, τα έχω όλα ίδια! Όλα όμως! Οπότε επιλέγουν αν θέλουν να είναι ίδιες ή να διαφέρουν.. και όταν ζορίσουν καμιά φορά τα πράγματα, εμάς μας βοηθάνε τα αστεία.. αλλάζω τη φωνή μου, κάνω ότι είμαι ο Χανς, ο Κρίστοφ ,ο Όλαφ και σχολιάζω! Συνήθως πιάνει.❤️ Το να βρίσκεις τα πάντα ίδια, ενώ είναι δίδυμες αλλά διαφορετικού μεγέθους, είναι ο προσωπικός μου Γολγοθάς.😂😂😂 φιλάκια και στις 3 σας! Κούκλα η δεσποινίς Έλσα!»

«Όσο μπορούμε, γιατί δεν γίνεται πάντα, ξεκινάμε από νωρίς την ετοιμασία για να μην αγχωθούμε και μεταδώσουμε την πίεση χρόνου στα μικρά.. Συνήθως σε εμάς πιάνει όταν έχουμε ενημερώσει από πριν τί χρειάζεται να κάνουμε, να έχουν μια ιδέα του τί έρχεται! Κι αν ξεκινήσει η κατάσταση να "εκτροχιαζεται", παίρνουνμε ανάσες, προσωπικά σκέφτομαι ότι έχω μπροστά μου έναν μικρό εγκέφαλο, ανώριμο ακομα να επεξεργαστεί την κατάσταση, που δεν φταίει κ είμαστε εκεί για να τον βοηθήσουμε.. Πολλές φορές παραμένω σιωπηλή κι απλά διατηρώ μια σωματική επαφή.. Κυρίως οπλιζομαστε με υπομονή και υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι πρόκειται για μικρά ανθρωπάκια που καλούνται να μάθουν την ζωή και τα συναισθηματα που τα κατακλύζουν! Κάποιες από αυτές τις αντιδράσεις είναι κι απόρροια των σταδίων ανάπτυξης που καλούνται αναπόφευκτα να περάσουν τα παιδιά! Αρκεί να βλέπουμε το μέγεθος των μικρών χαρακτηριστικών τους για να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μικρά πλασματακια που επί της ουσίας χρειάζονται βοήθεια! Εννοείται πως κ εμείς χρειαζόμαστε βέβαια βοήθεια ακόμα κι αν έχουμε μεγαλώσει!»

Τάντρουμ: Τι είναι και οι τρόποι διαχείρισης για γονείς

«Όση υπομονή κι αν έχει μια μαμά κάποια στιγμή εξαντλείται. Και η υπομονή και η μαμά. Κάποια στιγμή θα υψωθεί και η φωνή. Το θέμα είναι ότι όταν είναι μικρά είναι καλύτερα. Όσο μεγαλώνουν τόσο αυξάνονται οι έγνοιες, τα προβλήματα, τα νεύρα, τα άγχη κτλ οπότε χαρείτε κάθε στιγμή χωρίς τύψεις»

«Συνήθως δε μιλάω .. αφήνω το παιδί να εκφράσει αυτό που νιώθει ,συνήθως κλαίει ,μετά ηρεμεί και τα βρίσκουμε κάπου στη μέση.. όχι όλες τις φορές γιατί κάθε μέρα είναι διαφορετική και ίσως να μην υπάρχει η απαιτούμενη υπομονή οπότε δεν πάμε τελικά εκεί που είναι να πάμε -απειλή μεν- πιάνει δε, ξαφνικά είναι ωραία και τα μαλλιά και το μακιγιάζ και βγαίνουμε από το σπίτι ..»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved