Tantrums την ώρα του ύπνου - Γιατί συμβαίνουν και πώς θα τα σταματήσετε

Μια σταθερή ρουτίνα ίσως να σας βοηθήσει στον ύπνο του νηπίου σας.

Μαργαρίτα Νικολάου
Tantrums την ώρα του ύπνου - Γιατί συμβαίνουν και πώς θα τα σταματήσετε
Bigstock

Τα ξεσπάσματα των νηπίων την ώρα του ύπνου μπορεί να είναι προκλητικά, κάνοντας δύσκολο των ύπνο. Ωστόσο, ως γονείς θα πρέπει να καταλάβετε ότι τα ξεσπάσματα αυτά είναι μέρος της φυσιολογικής ανάπτυξης ενός παιδιού. Συχνά εμφανίζονται από δυσφορία, πείνα, απογοήτευση ή κούραση.

Τα νήπια χρησιμοποιούν τη λεκτική επικοινωνία για να εκφραστούν ελεύθερα μέχρι την ηλικία των δύο ετών. Ωστόσο, μπορεί ακόμα να δυσκολεύονται να πουν με λόγια όσα όσα σκέφτονται με αποτέλεσμα να ξεσπούν. Αυτά τα ξεσπάσματα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ξεσπάσματα εξάντλησης ή κόπωσης, ιδιοσυγκρασίας και απογοήτευσης. Κάποια παιδιά κλαίνε πολύ και άλλα περισσότερο λίγο πριν τον ύπνο.

Γιατί τα νήπια ξαφνικά αρχίζουν να κλαίνε πριν τον ύπνο;

Ενώ αυτά τα tantrums είναι συνηθισμένα, αν το παιδί σας ξεσπάει ή παρουσιάζει αντίσταση την ώρα του ύπνου, μπορεί να σας ενοχλήσει. Όταν τα νήπια κλαίνε πριν τον ύπνο δεν κάνουν δύσκολη μόνο τη δική τους νύχτα αλλά και τη δική σας.

Γνωρίζοντας γιατί το παιδί σας κλαίει, φωνάζει, γκρινιάζει ή εκρήγνυται κατά την ώρα του ύπνου, μπορεί να σας βοηθήσει να να βρείτε λύση στο πρόβλημά του βάζοντάς το για ύπνο όσο το δυνατόν νωρίτερα. Ακολουθούν μερικοί πιθανοί λόγοι για τους οποίους το παιδί βάζει τα κλάματα και γκρινιάζει κατά την ώρα του ύπνου:

  • Είναι άρρωστο
  • Φοβάται
  • Άγχος αποχωρισμού
  • Κούραση
  • Υπερένταση
  • Πείνα ή δίψα
  • Δεν βολεύεται (ζεσταίνεται ή κρυώνει)

Πώς θα διαχειριστείτε αυτά τα tantrums πριν τον βραδινό ύπνο

Φτιάξτε μια ρουτίνα: Πολλές φορές έχουμε μιλήσει μέσα από άρθρα μας για τη σπουδαιότητα της ρουτίνας. Η ρουτίνα θα βοηθήσει το παιδί σας να κοιμηθεί πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Να είστε συνεπείς στην ώρα: Τα παιδιά μπορεί να μην ξέρουν την ώρα κατά τη νηπιακή ώρα, όμως μπορούν να την αναγνωρίσουν. Γι' αυτό κρατήστε σταθερή την ώρα του ύπνου και μην μην παρεκκλίνετε από αυτή.

Απαγορεύστε τις οθόνες: Τα παιδιά δεν πρέπει να παρακολουθούν σε κινητά και τάμπλετ παιχνίδια ή βίντεο.

Βάλτε μουσική: Η χαλαρωτική μουσική θα τα βοηθήσει να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν.

Κάντε τα μπάνιο: Ένα ζεστό μπανάκι πριν τον ύπνο και ένα αφρόλουτρο με άρωμα λεβάντας θα κάνει «θαύματα».

με πληροφορίες από το momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved