Το tip της μαμάς: 10 έξυπνες χρήσεις του αλατιού

Το αλάτι αποδεικνύεται ένας πολύτιμος σύμμαχος στην καθαριότητα του σπιτιού και όχι μόνο.

Το tip της μαμάς: 10 έξυπνες χρήσεις του αλατιού
Bigstock

Τα αλάτι όλο και πιο συχνά χρησιμοποιείται ως φυσικό καθαριστικό καθώς είναι αποτελεσματικό και φιλικό προς το περιβάλλον.

Όμως η χρήση του δεν περιορίζεται μόνο στην καθαριότητα. Γι΄ αυτό και συγκεντρώσαμε δέκα από τις πιο δημοφιλείς χρήσεις του που πιστεύουμε ότι θα σας βοηθήσουν στην καθημερινότητά σας.

Tips για μαμάδες: Τι μπορείτε να καθαρίσετε με χοντρό αλάτι

Αλάτι στην κανάτα της καφετιέρας

Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι τριμμένο πάγο, μια κουταλιά της σούπας νερό και μερικά κουταλάκια του γλυκού χοντρό αλάτι στη γυάλινη καφετιέρα. Ανακινήστε καλά και περάστε με ένα σφουγγάρι. Το αλάτι βοηθάει σημαντικά στην απομάκρυνση των λεκέδων του καφέ.

Sea Salt In A Bowl And Spoon Wood With An Opaque Kitchen Backdrop, Sea Salt Is The Salt Produced By

Αλάτι στο ψυγείο

Συνδυάστε αλάτι, νερό και σόδα για να διώξετε τις δυσάρεστες οσμές από το ψυγείο. Με ένα πανί τρίψτε το εσωτερικό του ψυγείου με το συγκεκριμένο μείγμα και στη συνέχεια περάστε με ένα βρεγμένο βετέξ.

Αλάτι στο ταψί

Αν το ταψί λόγω της χρήσης του έχει λίπη που έχουν ξεραθεί, απλώστε αλάτι και βάλτε το για μερικά λεπτά στον φούρνο. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό (ελάχιστο). Με μια σπάτουλα, τρίψτε το αλάτι και θα διαπιστώσετε ότι τα λίπη απομακρύνονται.Τα λίπη από τα μαγειρικά σκεύη δεν φεύγουν με απλό πλύσιμο, γι' αυτό δοκιμάστε το αλάτι

Αλάτι στον φούρνο

Εφόσον ο φούρνος θέλει ένα καλό καθάρισμα, τότε η λύση είναι μία: αλάτι με ξίδι. Προθερμάνετε τον φούρνο, ψεκάστε το εσωτερικό με ξίδι και πασπαλίστε με αλάτι. Σβήστε τον φούρνο και αφήστε τα υλικά να δράσουν για αρκετά λεπτά. Τρίψτε με ένα σφουγγάρι κι αν χρειαστεί, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, - όσο ο φούρνος είναι ζεστός-, χοντρό αλάτι. Ρίξτε λίγο νερό ή ξίδι πάνω στα λίπη και στη συνέχεια, προσθέστε το αλάτι. Αφήνετε για πάνω από μισή ώρα και τρίβετε με ένα σφουγγάρι μέχρι ο φούρνος να λάμπει.

3ae8198f-alati-kardia.jpg

Αλάτι για …φρέσκα αυγά

Δεν είστε σίγουροι αν τα αυγά σας είναι φρέσκα; Διαλύστε σε ένα μικρό μπολ 4 κουταλιές της σούπας αλάτι σε 2 φλιτζάνια κρύο νερό και βάλτε το αυγό στο διάλυμα. Αν επιπλέει, δεν είναι φρέσκο, αν βυθιστεί απολαύστε το χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Αλάτι στη σανίδα κοπής

Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση, βυθίστε την κομμένη πλευρά σε αλάτι και τρίψτε και τρίψτε τη σανίδα κοπής ( ξύλινη ή μη). Η σανίδα θα μυρίζει φρεσκάδα και θα είναι καθαρή. Σκουπίστε τυχόν υπολείμματα με ένα πανί ή χαρτοπετσέτα.

Αλάτι στους σωλήνες του νεροχύτη

Συχνά ο νεροχύτης της κουζίνας μυρίζει ή ακόμα χειρότερα, μπορεί να βουλώσει. Για να τους καθαρίσετε ρίξτε στο σιφόνι χοντρό αλάτι και αφήστε να τρέχει ζεστό νερό για τουλάχιστον ένα με δύο λεπτά.

Αλάτι στους λεκέδες από αίμα

Βάλτε σε μία λεκάνη παγωμένο νερό και αλάτι. Βάλτε μέσα το ρούχο με τον λεκέ, τρίψτε το επίμαχο σημείο και αφήστε το εκεί για τουλάχιστον μία ώρα. Έπειτα, πλύντε το ρούχο στο χέρι με ζεστό νερό και απορρυπαντικό και ο λεκές θα εξαφανιστεί.

Γενικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλάτι απευθείας πάνω σε κάθε δύσκολο υγρό λεκέ για να τον απορροφήσει.

tiganisma-ladia.jpg

Αλάτι για το πιτσίλισμα

Ποιος δεν θέλει να γλιτώσει το πιτσίλισμα κατά το τηγάνισμα; Την επόμενη φορά, προσθέστε μερικές πρέζες αλάτι στο λάδι και θα αποφύγετε το πιτσίλισμα.

Αλάτι στο σίδερο

Θα έχετε διαπιστώσει αρκετές φορές, πώς η πλάκα του σίδερου μπορεί αν να είναι κολλώδης ή να έχει μαύρα στίγματα. Πασπαλίστε με λίγο αλάτι σε ένα κομμάτι χαρτί και περάστε από πάνω το ζεστό σίδερο (προσοχή όχι καυτό).

Με πληροφορίες από cnet.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved