Το tip της μαμάς: Τι ξεχνάτε συνήθως να βάλετε στο πλυντήριο πιάτων

Είναι σημαντικό να ελέγχετε την ειδική θήκη της συσκευής  για το αλάτι.

Το tip της μαμάς: Τι ξεχνάτε συνήθως να βάλετε στο πλυντήριο πιάτων
Τα σύγχρονα πλυντήρια είναι εξοπλισμένα με έναν ειδικό δείκτη που δείχνει ότι πρέπει να προσθέσετε αλάτι όταν τελειώσει. Bigstock

Το πλυντήριο πιάτων είναι ένας πολύτιμος βοηθός στην κουζίνα καθώς σας απαλλάσσει από το καθημερινό πλύσιμο ενώ έχετε πάντα καθαρό νεροχύτη.

Για να είναι όμως τα κουζινικά σας καθαρά θα πρέπει να μη ξεχνάτε να γεμίζετε με αλάτι την ειδική θήκη του πλυντηρίου.

Τα σύγχρονα πλυντήρια είναι εξοπλισμένα με έναν ειδικό δείκτη που δείχνει ότι πρέπει να προσθέσετε αλάτι όταν τελειώσει.

Σε περίπτωση όμως που η συσκευή σας δεν διαθέτει αυτή τη λειτουργία καλό είναι να ελέγχετε τη θήκη τουλάχιστον μια φορά το μήνα ( παίζει ρόλο φυσικά και η χρήση που κάνετε).

Female's Hands Putting Dishes Into A Dishwasher At Home. Woman Is Doing Chores.

πλιδφιρ

Πού βοηθάει το αλάτι

Το αλάτι αφαιρεί τα άλατα ασβεστίου και μαγνησίου που περιέχονται στο νερό, με αποτέλεσμα να βελτιώνει τη δράση του απορρυπαντικού . Έτσι, τα πιάτα και τα ποτήρια δεν έχουν στάμπες και δεν είναι θολά μετά από κάθε πλύση.

Πώς να προσθέσετε το αλάτι

Συνήθως η θήκη για αλάτι είναι στη βάση του πλυντηρίου. Ξεβιδώστε το καπάκι, βγάλτε τον κύλινδρο και προσθέστε το αλάτι. Ένα χωνί μπορεί να σας βοηθήσει να μη χυθεί το αλάτι. Τοποθετήστε ξανά το καπάκι και βιδώστε το σφιχτά.

plidirio-piaton.jpg

Μπορεί να αντικατασταθεί το αλάτι πλυντηρίου με επιτραπέζιο αλάτι;

Το αλάτι πλυντηρίου πιάτων διαφέρει από το παραδοσιακό αλάτι με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ένας από τους οποίους είναι το μέγεθός του. Οι κόκκοι επιτραπέζιου αλατιού αλέθονται σε μικρότερη και λεπτότερη σύσταση, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε φράξιμο των αποχετεύσεων όταν χρησιμοποιούνται στο πλυντήριο πιάτων. Το αλάτι του πλυντηρίου πιάτων, από την άλλη, είναι πιο παχύρρευστο και δεν διαταράσσει τις κανονικές λειτουργίες καθαρισμού της συσκευής.

Μια άλλη σημαντική διαφορά είναι η χημική τους δομή. Το αλάτι πλυντηρίου πιάτων είναι συνήθως κατασκευασμένο από 100% χλωριούχο νάτριο χωρίς άλλα πρόσθετα, ενώ το επιτραπέζιο αλάτι συχνά περιέχει αντισυσσωματωτικές ενώσεις όπως το μαγνήσιο. Τα πρόσθετα που χρησιμοποιούνται στο επιτραπέζιο αλάτι μπορεί να επηρεάσουν τα εξαρτήματα του πλυντηρίου ή να συμβάλλουν στην παραγωγή λεκέδων λόγω της σκληρότητας του νερού.

Με πληροφορίες από το fredsappliance.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved