Tips για μαμάδες: Απομακρύνετε λεκέδες, λίπη και δυσάρεστες οσμές με αλάτι

Το αλάτι έχει πολλές χρήσεις στην καθημερινότητά σας .

Tips για μαμάδες: Απομακρύνετε λεκέδες, λίπη και δυσάρεστες οσμές με αλάτι

Το αλάτι είναι σημαντικό για τη διατροφή και αποτελεί την κύρια πηγή πρόσληψης νατρίου και χλωρίου που ρυθμίζουν την ισορροπία των υγρών στα κύτταρα.

Επειδή όμως τα περισσότερα τρόφιμα που καταναλώνουμε περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού, καλό είναι να μειώσετε την πρόσληψή του.

Πέρα από τη μαγειρική, όμως, το αλάτι έχει πάρα πολλές χρήσεις και ιδιαίτερα χρήσιμες όσον αφορά την καθαριότητα, την απομάκρυνση λεκέδων ή δυσάρεστων οσμών.

bigstock-Lemon-And-Sea-Salt-Beauty-Tr-250075519.jpg

Καθαρισμός φούρνου

Εκτός από τη μαγειρική σόδα και το αλάτι βοηθά να καθαρίσετε τον φούρνο σας από τα καμένη λίπη. Απλώστε αλάτι πάνω στα λίπη και ψεκάστε με χλιαρό νερό όταν ο φούρνος είναι ακόμα ζεστός. Όταν στεγνώσει, τρίψτε τα με μια βούρτσα ή ένα σφουγγάρι μέχρι να απομακρυνθούν.

Λεκές από κρασί

Αρχικά, όσο ο λεκές είναι ακόμα νωπός, ταμπονάρετέ τον με ένα σφουγγάρι και κρύο νερό. Στη συνέχεια, πασπαλίστε την περιοχή με αλάτι, περιμένετε περίπου 10 λεπτά και σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα.

eacdad15-alati.jpg

Λεκές από ιδρώτα

Είναι ένας συνηθισμένος λεκές στα ρούχα που δεν φεύγει πάντα με το πλύσιμο. Διαλύστε λοιπόν 4 κουταλιές της σούπας αλάτι σε 250 γρ. καυτό νερό. Βρέξτε ένα σφουγγάρι και τρίψετε το ρούχο μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

Βουλωμένος νεροχύτης

Αν ο νεροχύτης έχει βουλώσει αναμείξτε 1 φλιτζάνι αλάτι με 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 1/2 φλιτζάνι λευκό ξίδι και ρίξτε το στην αποχέτευση. Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά πριν ρίξετε περίπου δύο λίτρα βραστό νερό στην αποχέτευση. Στη συνέχεια, ανοίξτε τη βρύση αφήστε το ζεστό νερό να ρέει.

Καφές φίλτρου

Λίγο μόνο αλάτι στο φίλτρο της καφετιέρας όταν φτιάχνετε καφέ, αρκεί για να βελτιώσετε τη γεύση του και κυρίως να μην έχει την πικράδα όταν μένει αρκετές ώρες στην κανάτα.

alati.jpg

Καθαρίστε το ψυγείο

Για να διατηρείτε το ψυγείο σας καθαρό θα πρέπει να το καθαρίζετε τακτικά, ελέγχοντας για ξεχασμένα φαγητά ή ακόμα και για συσκευασίες που έχουν λήξει. Αν ωστόσο, υπάρχουν δυσάρεστες οσμές ή λεκέδες το αλάτι είναι το κατάλληλο ...καθαριστικό. Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι αλάτι αναμεμειγμένο με δύο λίτρα ζεστό νερό και τρίψτε με ένα σφουγγάρι. Σκουπίστε με ένα καθαρό πανί, κι χρειαστεί επαναλάβετε τη διαδικασία.

Με πληροφορίες από το rd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved