Tips για μαμάδες: Τι μπορείτε να καθαρίσετε με χοντρό αλάτι

Χρησιμοποιείστε το χοντρό αλάτι στην καθαριότητα του σπιτιού και όχι μόνο.

Tips για μαμάδες: Τι μπορείτε να καθαρίσετε με χοντρό αλάτι

Το αλάτι δεν κάνει πιο νόστιμο το φαγητό ( αν και πρέπει να το χρησιμοποιείτε με μέτρο) αλλά είναι κι ένα αποτελεσματικό, φυσικό, καθαριστικό.

Ειδικά το χοντρό αλάτι θα σας λύσει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις δύσκολων λεκέδων ή δυσάρεστων οσμών.

Τι μπορείτε να καθαρίσετε, λοιπόν, με χοντρό αλάτι:

e99ba570-alati.jpg

Λεκέδες από καφέ

Η καφετιέρα αλλά και οι κούπες του καφέ μετά από συνεχή χρήση αποκτούν ένα καφετί χρώμα που δεν φεύγει με το πλύσιμο. Δοκιμάστε να φτιάξετε μια πάστα με σαπούνι και χοντρό αλάτι και χρησιμοποιήστε την για να απομακρύνετε τον αποχρωματισμό.

Σανίδα κοπής

Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση, βυθίστε την κομμένη πλευρά σε αλάτι και τρίψτε και τρίψτε τη σανίδα κοπής ( ξύλινη ή μη). Η σανίδα θα μυρίζει φρεσκάδα και θα είναι καθαρή. Σκουπίστε τυχόν υπολείμματα με ένα πανί ή χαρτοπετσέτα.

lekedes-apo-idrota.jpg

Λεκέδες από ιδρώτα

Εάν οι μασχάλες του αγαπημένου σας λευκού πουκάμισου έχουν κιτρινίσει από τον ιδρώτα, διαλύστε τέσσερις κουταλιές της σούπας αλάτι σε ένα λίτρο ζεστό νερό και στη συνέχεια βουτήξτε ένα σφουγγάρι στο διάλυμα και αφαιρέστε τους λεκέδες. Μπορείτε επίσης, να μουλιάσετε το ρούχο στο διάλυμα για περίπου ένα τέταρτο και στη συνέχεια να το πλύνετε στο πλυντήριο.

Σωλήνες νεροχύτη

Συχνά ο νεροχύτης της κουζίνας μυρίζει ή ακόμα χειρότερα, μπορεί να βουλώσει. Για να τους καθαρίσετε ρίξτε στο σιφόνι χοντρό αλάτι και αφήστε να τρέχει ζεστό νερό για τουλάχιστον ένα με δύο λεπτά.

Ψυγείο

Φτιάξτε ένα σπιτικό καθαριστικό με αλάτι και σόδα και καθαρίστε με αυτό τα ράφια και τα τοιχώματα του ψυγείου σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αδειάσετε τη σόδα σε ένα ποτήρι, να προσθέσετε αλάτι και να ανακατέψετε. Βουτήξτε ένα σφουγγάρι στο αναψυκτικό με το νερό, στραγγίξτε και τρίψτε το ψυγείο εσωτερικά.

lekes-apo-aima.jpg

Λεκέδες από αίμα

Βάλτε σε μία λεκάνη παγωμένο νερό και αλάτι. Βάλτε μέσα το ρούχο με τον λεκέ, τρίψτε το επίμαχο σημείο και αφήστε το εκεί για τουλάχιστον μία ώρα. Έπειτα, πλύντε το ρούχο στο χέρι με ζεστό νερό και απορρυπαντικό και ο λεκές θα εξαφανιστεί.

Γενικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλάτι απευθείας πάνω σε κάθε δύσκολο υγρό λεκέ για να τον απορροφήσει.

Πηγή: thekitchn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved