Viral Tik Tok βίντεο: Άντρες βιώνουν πόνους περιόδου μέσω προσομοιωτή

Όπως όλες οι γυναίκες γνωρίζουν, ο πόνος περιόδου δεν είναι κάτι απλό ούτε συνηθίζεται.

Viral Tik Tok βίντεο: Άντρες βιώνουν πόνους περιόδου μέσω προσομοιωτή

Μια καναδική εταιρεία με στόχο να αφαιρέσει το στίγμα της συζήτησης που γίνεται γύρω από τους πόνους της περιόδου έκανε μια εκδήλωση με προσομοιωτή πόνου της έμμηνου ρύση. Όπως καταλαβαίνετε προκάλεσε μέγαλο θόρυβο και πολλά από τα βίντεο τους έγιναν viral .

Πολλοί άνδρες που δεν έχουν βιώσει ποτέ κάτι τέτοιο, αποφάσισαν να προσφερθούν εθελοντικά και να δοκιμάσουν αυτόν τον προσομοιωτή πόνου περιόδου. Και πήγε ακριβώς όπως φαντάζεστε.

«Πολλές γυναίκες βιώνουν υπερβολικό πόνο και «ακυρώνονται» σε πτυχές της ζωής τους από δασκάλους, προπονητές, φίλους και γιατρούς, καθώς δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει να νιώθουν συνεχόμενες κράμπες περιόδου. Γι' αυτό φέραμε αυτόν τον προσομοιωτή . Για να δώσουμε στους άντρες μια μικρή ιδέα για το τι θα χρειαζόταν να αντέξουν», λέει η CEO της εταιρείας, Lux Perry.

Δεδομένου ότι η έμμηνος ρύση ξεκινά συχνά σε μικρές ηλικίες, αξίζει να σημειωθεί ότι τα κορίτσια αναμένεται να υπομείνουν αυτού του είδους τον πόνο όταν είναι ακόμα στο δημοτικό!

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτικής και Γυναικολογίας, ο πόνος που σχετίζεται με την έμμηνο ρύση ονομάζεται δυσμηνόρροια . Περισσότερες από τις μισές από τις γυναίκες, οι οποίες έχουν έμμηνο ρύση, πονούν για 1 έως 2 ημέρες κάθε μήνα.

Συνήθως, ο πόνος είναι ήπιος, αλλά για μερικές γυναίκες, ο πόνος είναι τόσο έντονος που τις εμποδίζει να κάνουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες για αρκετές ημέρες το μήνα.

Ορισμένα αναλγητικά στοχεύουν στις προσταγλανδίνες - μια ομάδα λιπιδίων που παράγονται σε σημεία ιστικής βλάβης και εμπλέκονται στην αντιμετώπιση τραυματισμών και ασθενειών. Αυτά τα φάρμακα, που ονομάζονται μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ), μπορούν να μειώσουν τις προσταγλανδίνες που παράγονται και επομένως να μειώσουν την επίδρασή τους. Τα ΜΣΑΦ όπως η ιβουπροφαίνη και η ναπροξένη μπορούν να κάνουν τις κράμπες της περιόδου λιγότερο έντονες και είναι διαθέσιμα χωρίς ιατρική συνταγή.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved