Το tip της μαμάς: Τρία λάθη που κάνετε όταν τακτοποιείτε τα ντουλάπια της κουζίνας

Είναι σημαντικό να  οργανώνετε σωστά τα ντουλάπια αποθηκεύοντας με πρακτικό και έξυπνο τρόπο τρόφιμα και σκεύη.

Το tip της μαμάς: Τρία λάθη που κάνετε όταν τακτοποιείτε τα ντουλάπια της κουζίνας
Bigstock

Δεν χρησιμοποιείτε όλα τα ντουλάπια της κουζίνας με την ίδια συχνότητα ωστόσο αν δεν τα οργανώνετε σωστά, είναι βέβαιο ότι θα δυσκολεύεστε να βρείτε αμέσως αυτό που θέλετε.

Η λύση είναι απλή: τακτικό ξεσκαρτάρισμα και αποφυγή των ακόλουθων τριών λαθών:

kathariotita-doulapia-kouzinas.jpg

Κακή χρήση του κάθε του χώρου

Αντί να τοποθετείτε οριζόντια ορισμένα μαγειρικά σκεύη ή μπολ, κάντε το κάθετα. Το κλειδί για τη χρήση του κατακόρυφου χώρου είναι η προσθήκη επιπλέον επιπέδων σε κάθε ράφι για να γεμίσει οποιονδήποτε «νεκρό» χώρο. Υπάρχουν πολλά προϊόντα για να το πετύχετε - από πρόσθετα ράφια μέχρι κρεμαστές σχάρες για το κάτω μέρος των ντουλαπιών.

Ορατότης…μηδέν

Σκεφτείτε πόσες φορές ψάχνετε μια συσκευασία στο ντουλάπι, δεν τη βρίσκετε, παρότι θα παίρνατε όρκο ότι είχατε αγοράσει. Και τη βρίσκετε τελικά μετά από μέρες κι αφού έχετε πάρει νέα… Κι αυτό συμβαίνει γιατί δεν μπορείτε να δείτε στο πίσω μέρος των ντουλαπιών σας. Προσπαθήστε λοιπόν να στοιβάζετε τα τρόφιμα κατακόρυφα και όχι το ένα μπροστά στο άλλο, έτσι ώστε να έχετε ορατότητα. Αν χρειαστεί, τοποθετείστε τα σε κουτιά με αυτοκόλλητα που να αναγράφονται τα είδη : ζυμαρικά, όσπρια κ.ο.κ.

trofima-sto-doulapi.jpg

Τακτοποίηση δοχείων αποθήκευσης σε ψηλό ράφι

Εάν έχετε πολλά δοχεία αποθήκευσης τροφίμων, ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να τα κρατάτε οργανωμένα, ειδικά όταν τα καπάκια χάνονται και τα περισσότερα παραμένουν "ορφανά". Μετακινήστε τα επαναχρησιμοποιήσιμα δοχεία ή αυτά που χρησιμοποιείτε καθημερινά σε ένα χαμηλότερο ντουλάπι ή ράφι ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα και κυρίως να τα …βλέπετε.

Με πληροφορίες από marthastewart.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved